Mocowanie Intercoolera od G60 w Mk2 TD

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
McMann
Mały gagatek
Mały gagatek

Mocowanie Intercoolera od G60 w Mk2 TD

Post autor: McMann » sob cze 17, 2006 15:52

Witam !! Słuchajcie ziomek zamowił sobie intercooler mielismy montować wczroaj. Ja dzisiaj zaszedłem do niego i sie okazuje że on ma od G60 i do tego nie ma plastików i mocowań tylko jakieś patenty .... i wentylator który chłodzi.... Niewiem czy da to odpowiedni efekt. Ma ktoś może do sprzedania taki komplecik mocowań i plastików ?? Albo może ktoś ma pomysł jak to zamontować zeby wiało na to powietrze z zewnątrz ( ja mam u siebie tak jak fabrycznie jest). Pozdro poniżej fotka z sposobem zamontowania (tak jak to było u goscia od którego to kupił)

Fotka 1
Fotka 2
Fotka 3

There's a plan to make all of this rigth...
Velocity & Acceleration - It's my addiction....

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » sob cze 17, 2006 16:43

McMann, radze pokombinowac i wstawic go przed chlodnice. Jest tam dosyc sporo miejsca na taki maly coolerek a przeplyw powietrza bedzie zdecydowanie lepszy niz w seryjnym miejscu

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

Awatar użytkownika
Cinek
_
_
Kontakt:

Post autor: Cinek » sob cze 17, 2006 20:27

IC przed chłodnice...każde inne rozwiązanie jest mniej korzystne, nawet przy oryginalnych mocowaniach( a oryginalne IC od diesla jest inny niż ten co masz ). z wiatraczkami to tylko porsche sobie dobrze radzi

viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...

Awatar użytkownika
McMann
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: McMann » sob cze 17, 2006 22:10

Wiem rózni się wejściem i wyjściem. W oryginalnym jest wejście i wyjście z jednej strony a w tym po jednej wyjście a po drugiej wejście. Dzisiaj jak probowaliśmy założyć ten intercooler rozebraliśmy troche i sie okazuje że jeden wąż nie pasuje... więc złożyłem wszystko po staremu bo qumplowi na jutro auto potrzebne. I wyczyściłem węże dobrze dokręciłem opaski i zgadnijcie ..... autko niesamowicie ożyło nabrało zrywu ... gdzieś musiało uciekać z pod opaski albo spod uszczelki pomiędzy kolektrem a tym kolankiem co idzie w lewo do turby... teraz jak bym jeszcze podstawił trubinke nieco to autko będzie lepiej ciekać niż moje 1RJ..
Pozdro 4All

There's a plan to make all of this rigth...
Velocity & Acceleration - It's my addiction....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”