..prawdopodobnie w srode oddaje auto do znajomego i ma mi cos tam porobic bo ja tez uwazam ze pierscionki sa do wymiany..i oby tylko pierscionki
pozdrawiam
kontrolka oleju i kilka pytan do golfa 1.9td
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tylko tyle co sie orientuje to pierścienie ( o ile sie nie mylę) nie maja dużego wpływu na ciśnienie oleju z tego co wiem to panewki, pierscienie możesz miec padniete bedzie kopcił żarł olej ale ciśnienie oleju powinno być ok ale jak panewki dostały to pierwsze objawy żę kontrolka się żaży lub się zapala na ciepłym silniku.
W każdym sklepie motoryzacyjnym są środki do czyszenia ukłądu chłodzącego ale jak masz mocno zakamieniona to i tak nie pomorze w chłodnicy sa tak małe przestrzenie że ten płyn sobie i tak nie poradzi jeżeli masz juz stałe osady, ale spróbowac warto, nowa chłodnica do MK2 nie jest droga, warto sprawdzić też pompe wody kiedys u mnie na niej nie było żadnych luzów ale po wymontowaniu śmigiełko w środku sie nie kreciło,Tu może być duzo rzeczy i termostat, pompa, zakamieniony układ, kompresja do ukłądu itd- jeżeli sie grzeje.