falujące obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
falujące obroty
Witam mam golfa 1 1,5 diesel ostatnio kolega wymieniał mi pompę wtryskową niestety zapala ciężko a jak zapali to obroty faluja po jakimś czasie już trzyma stałe obroty i nie ma siły jechać dymia strasznie co moze być przyczyną pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
falujące obroty
Pewnie pompa długo stała i może być zastana.Powstały w niej osady.Przypuszczalnie jest zapieczony regulator odśrodkowy.
Generalnie,to trzeba ją wyjąć,rozebrać,umyć i przedmuchać każdą część.Później złożyć i włożyć
Generalnie,to trzeba ją wyjąć,rozebrać,umyć i przedmuchać każdą część.Później złożyć i włożyć
-
- Nowicjusz
falujące obroty
być moze kolego bo początkowo wogóle jakoś słabo dawała ciśnienie i nie palił wcale ale potem już to naprawił sie i działała tylko z tym właśnie mam problem dużo tam rozbierania jest??
i jak juz pracuje to jest ok wyłacze silnik i raz łapie szybciej a raz trzeba długo kręcić
i jak juz pracuje to jest ok wyłacze silnik i raz łapie szybciej a raz trzeba długo kręcić
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
falujące obroty
Nie pisz posta pod postem.
Kąt wtrysku ustawiony?artur998877 pisze:raz łapie szybciej a raz trzeba długo kręcić
-
- Nowicjusz
falujące obroty
Kolega ustawiał i mówił że ustawił idealnie a jeśłi kąt wtrysku jest zle ustawiony to też możne się tak dziać ??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
falujące obroty
Będzie źle odpalał.
Jeśli faktycznie tak jest to,to tak jak mówię -pompa do wyjęcia i czyszczenia.artur998877 pisze:Kolega ustawiał i mówił że ustawił idealnie
-
- Nowicjusz
falujące obroty
dzięki kolego jutro za to sie wezmę a czy mogłbyś jeszcze pomóc mi w tym temacie ??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=126" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=126" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
falujące obroty
Wymień na ori używaną.Taniej będzie.Zastrzeż możliwość zwrotu.
Takie cudo za 30zeta można znaleźć.
Takie cudo za 30zeta można znaleźć.
falujące obroty
ja bym proponował jeśli dziś np zalewałeś paliwem dopiero pompe to żeby z dwa dni sobie w paliwie pomokła jak nie pomoże to wtedy. dość dużo pomp jeśli były na sucho przechowywane falują obrotami.
-
- Nowicjusz
falujące obroty
Dobrze kolego jeszcze njej nikt nie rozbierał puki co jest zamontowana i jest w niej zalanie paliwo odczekam pare dni może akurat ja ruszy A MOZE odpalić go i niech z pół godzinki pochodzi na wolnych obrotach??
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
falujące obroty
Nie łudziłbym się,bo jak długo stała,to zapewne jest w niej osadu do groma,ale próbujartur998877 pisze:odczekam pare dni może akurat ja ruszy
Czasami jest tak,że nawet jak pompa jest zalana paliwem i bardzo długo stoi,to później silnik świruje
-
- Nowicjusz
falujące obroty
no ta była zalana paliwem bo jak przyszła mi poczta to paczka cała w ropie była ,ALE PWNIE SKOŃCZY SIĘ TAK JAK MÓWISZ ROZEBRANIEM POMPY :p , już dziś znów był problem z odpaleniem jak zapalił to juz potem palił lepiej ale też świrował z obrotami :p, poprzedi własciciem mojego mk 1 jezdził na bio estrze i nie stety zabił tym pompę i trzeba było wymienić