Drgania silnika, wysokie obroty na biegu jałowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam taki problem. Mój VW Golf IV 110 Km. (ASV) Od jakiegoś czasu ma wyższe obroty ok 900 na biegu jałowym oraz drgania silnika przy przyspieszaniu i nierówną pracę na jałowym biegu, coś w rodzaju takiego walenia o blachę
1. tzw. szklanki mam zmienione.
2. Czy to może być koło 2-masowe i sprzęgło?
Dzięki.
Mam taki problem. Mój VW Golf IV 110 Km. (ASV) Od jakiegoś czasu ma wyższe obroty ok 900 na biegu jałowym oraz drgania silnika przy przyspieszaniu i nierówną pracę na jałowym biegu, coś w rodzaju takiego walenia o blachę
1. tzw. szklanki mam zmienione.
2. Czy to może być koło 2-masowe i sprzęgło?
Dzięki.
Re: Drgania silnika, wysokie obroty na biegu jałowym
Hmm najprostrze metody sprawdzenia czy jest to sprzęgło sprawdź na biegu jałowym prace ze wciśniętym sprzęgłem słuchaj silnika i puść sprzęgło i tak kilka razy u kumpla jak padało sprzęgło było słychać coś na zasadzie zgrzytów i metalicznego dzwięku. No i oczywiście jeżeli jeździsz to jak sprzęgło się zuzywa to się ślizga to też musisz zaobserwować Najprościej 1 metoda na biegu jałowym. Co do drgań hmm jeżeli chodzi o dwumas drgania również muszą być na jałowcu
Pozatym bieg jałowy np u mnie ma kreske poniżej 1000tys/obr więc to także 900 hehe
Pozatym bieg jałowy np u mnie ma kreske poniżej 1000tys/obr więc to także 900 hehe
Chodzi o to że sprzęgło się nie śliska tylko klekocze silnik nie miłosiernie ale momentami. jak sie wciśnie sprzęgło to słychac już inną pracę silnika. mam już tak od 3 lat odkąd kupiłem autko ale klekotanie od niedawna. Samochód jest super więc chce dalej nim śmigać.
Klekotanie w Dieslu jest normalne bo to Diesel musiałbym usłyszeć ale jak mówisz że jak wciśniesz sprzęgło to już inna praca silnika to może być łożysko skoro przy puszczaniu sprzęgła z biegu jałowego nie ma zgrzytów. Najlepiej spróbój nagrać filmik z klekotkiem ocenimy
Jest też charakterystyczne piszczenie paska, które ustaje jak się silnik rozgrzeje.
Proszę bardzo
" onclick="window.open(this.href);return false;
Tutaj porównaj sobie z moim
Tak jak rozmawialiśmy raczej 2masa
Tak jak rozmawialiśmy raczej 2masa
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
daglas88, a co to za porównanie, skoro Twój to PD?
mertin, raczej dwumas kończy swój żywot...
Mam VAG-a i VAG TACHO, w razie potrzeby pisać na PW :-)
Kolega chciał żebym wrzucił filmik z moim silnikiem to mu wrzuciłem to że PD to fakt w kulturze pracy jest różnica ale ani w jednym ani w drugim jakiś zgrzytów nie powinno być Poza tym z kolegą już na PW pisaliśmy i wyszedł dwumasdamian-ppp pisze:daglas88, a co to za porównanie, skoro Twój to PD?