Witam, mam takie małe pytanie czy EGR od silnika AHF jest taki sam jak od AGR.
Pytam się bo kiedyś pękła mi mębrama i zakupiłem drugi zawór, ale nie wiem czy to po tej naprawie się tak zaczeło dzić, że podczas przyspieszania na 2 lub 3 biegu o koło 2 teś obrotów jest takie delikatne przymulenie a pochwili jest takie szarpnięcie i bardzo dobrze się rozpędza?
EGR mały problemik podczas przyspieszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
EGR w obydwu silnikach jest dokładnie ten sam. Jak chcesz sprawdzić sprawność tego EGR'a to najpierw zerknij czy i ile syfu i nagaru się w nim nazbierało - jeśli będzie nagar to go wyczyść. Jeśli nadal będzie Cię niepokoić opisany objaw to postaraj się wykonać logi dynamiczne grup 003 z 011 i 008 z 010 bo coś mi się zdaje, że wina będzie leżeć nie w EGR a w sterowaniu ciśnieniem powietrza doładowanego.
Re: EGR mały problemik podczas przyspieszania
u mnie było tak samo i winny był dokładnie tak jak piszesz EGR, ale logi lepiej zrobRufus111 pisze:Witam, mam takie małe pytanie czy EGR od silnika AHF jest taki sam jak od AGR.
Pytam się bo kiedyś pękła mi mębrama i zakupiłem drugi zawór, ale nie wiem czy to po tej naprawie się tak zaczeło dzić, że podczas przyspieszania na 2 lub 3 biegu o koło 2 teś obrotów jest takie delikatne przymulenie a pochwili jest takie szarpnięcie i bardzo dobrze się rozpędza?
sprawa rozwiązana. ruszylem ogranicznikiem kierownicy ( nie mylić z długością sztangi ) i jest ok. Troszke zrobił się z samego dołu mułkiem, bo wcześniej fajnie ciągną od samego dołu ( a człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego ), ale tak juz chyba oryginalnie jest że ok 1400 obrotów zaczyna ciągnąć. Zrobiłem logi, ale chyba nie ma sensu już ich umieszczać. I dla potomych NIE RUSZAĆ ŚRÓBKI OD ZAMKNIĘCIA SZTANGI bo pół obrotu tej śróbki powoduje zajebiscie zmienia pracy.
Dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam.
Dzieki za zainteresowanie. Pozdrawiam.