Cos swiszczy/piszczy w okolicach paska rozrzadu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziś po 3 dniach odpaliłem golfa , nic nie piszczało , w końcu odśnieżyli do mnie drogę , więc jutro mała wycieczka
Seat Mii 1.O CHYA
Re: Cos swiszczy/piszczy w okolicach paska rozrzadu
nie wiem ale mysle ze mechanik by to wylapal przy wymianie napinaczaJaśkoDZA pisze:kolego a jak jest u Ciebie z kołem pasowym? Nie kołysze się?
z niemieckiego forum VW wyczytalem tyle ze chwilowo pomaga wymiana PK (klika tygodni) a wymiana rozrzadu zalatwia sprawe na dobre
" onclick="window.open(this.href);return false;
PJ
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem dokładnie taki sam objaw w mojej Borze, silnik ASV pomogła jedynie jak piszesz wymiana rozrządu (bez pompy wody). Pewnie któraś z rolek wydaje taki dźwięk, ale niestety nie miałem ochoty na eksperymentowanie która dokładnie.
MarcingolF
MarcingolF pisze:Miałem dokładnie taki sam objaw w mojej Borze, silnik ASV pomogła jedynie jak piszesz wymiana rozrządu (bez pompy wody). Pewnie któraś z rolek wydaje taki dźwięk, ale niestety nie miałem ochoty na eksperymentowanie która dokładnie.
no wiec wielka zagadka rozwiazana winna byla pompa wody firmy SKF (ktora wyzionela ducha - wg mechanika przez zbyt mocno naciagniety pasek rozrzadu) czy nieprawidlowy naciag spowodowany byl bledem montazowym czy czyms innym juz sie nie dowiem niemniej tym razem po jakims czasie podjade na kontrole bo wymiana rozrzadu co 45 tkm nie jest tym co chcialbym robic jeszcze raz ...
duzy minus dla mechanikow z Auto ABC Szczecin (przy Ku Sloncu), ktorzy robili poprzedni rozrzad i do ktorych pojechalem z tym problemem ... a wystarczylo zdjac obudowe zeby zobaczyc rdzawe/pomaranczowe slady po plynie na obudowie i kolach oraz rolke na ktorej byly slady gumy z paska (cytuje mechanika: rolka zarla pasek)
PJ
U mnie wydobywa sie taki dzwiek odrazu po odpaleniu. rozrząd wymieniany 2 lata temu i przejechane 20tys. Filmik ponizej.
https://youtu.be/D0AbAPVs5-A" onclick="window.open(this.href);return false;
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
myślę ze to rolka alternatorasienna89 pisze:U mnie wydobywa sie taki dzwiek odrazu po odpaleniu. rozrząd wymieniany 2 lata temu i przejechane 20tys. Filmik ponizej.
zrzuć pasek i zapal motor i bedziesz pewny czy pasek altka czy rozrzadu
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów