turbo z ATD DO ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
turbo z ATD DO ALH
tak zgadza sie ja tez coprawda w aUY zapodalem 3 barowca. Zawsze to lepiej wiedziec ile tam pompuje co nie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
turbo z ATD DO ALH
no może trochę ale 170 da rade ,a faktycznie trzeba by 11 zalożyc zeby te 180-190 miec ale to i tak wtedy jeszcze IC ,nie mówiac o hamulcach ,italiano_83 pisze:na tej pompie nie wydoli na taką moc
Dwajeden w zasadzie to po co takie turbo kupiles od arl-a bedziesz cos modzil jeszcze ?
turbo z ATD DO ALH
odzim, narazie korekta z czujnikiem 3 barowym i tym turbo szczerze pojechałem do znajomego co auto rozwalił chciałem 130 on ma asz co sie okazało po powrocie poprzedni właściciel wymienił ją i nawet o tym nie wiedział i okazało się że to turbo z arl...
turbo z ATD DO ALH
A ja mam takie pytanie... Dlaczego po kilku krotnym naciśnięciu pedału hamulca na wolnych obrotach zaczyna gwizdać turbinka? Czy z podciśnieniem coś nie tak?
turbo z ATD DO ALH
to załoz swój tematPtasior87 pisze:A ja mam takie pytanie... Dlaczego po kilku krotnym naciśnięciu pedału hamulca na wolnych obrotach zaczyna gwizdać turbinka? Czy z podciśnieniem coś nie tak?
turbo z ATD DO ALH
witam, mam podobny dylemat co kolega z ta zmina ze mam oryginalne turbo nie wiem jakie nie znam sie. mianowicie chodzi o to ze turbo sie zawiesza. teraz moje pytanie, czy lepiej wymienic na inne mianowicie na gt1749va, czy wyczyscic stare?
turbo z ATD DO ALH
słuchaj wyczyścić zawsze możesz ale gwaranci nikt ci nie da ile będzie chodzić wywal katalizator odma pod auto i tyle a na pewno warto spróbować poczytaj na forum u niektórych po wyczyszczeniu jeżdżą rok dwa a nie którzy po miesiącu już zapieczone odnoście wymiany na większe turbo musisz postanowić czy będziesz chipował auto jeżeli tak to się opłaca wtryski 216 turbo arl i masz jakieś 160-170km a jeżeli nic nie planujesz to nie ma sensu wymieniać na większe turbo... ja jak najbardziej zachęcam do chipu i zwiększenia mocy na prawdę duża przyjemność z jazdy...
turbo z ATD DO ALH
kolego a bedziesz wymieniał na nowe czy uzywke bo jak uzywke to po prostu wyczysc swoje i bedziesz mial spokój ,po wyczyszzeniu turbo moze juz nigdy sie nie zapiec to zalezy dlaczego sie zapiekło -czy zużyło sie mechanicznie (zmienna geometria),czy silownik tzw grucha sie zapieka i to powoduje zapiekannie sie kierownic , czy twój styl jazdy powoduje zapiekanie sie ,czy masz niesprawny układ paliwowy itd...reasumujac zacznij od wyjecia turbiny i jej wyczyszczeniaalvar666 pisze:czy lepiej wymienic na inne mianowicie na gt1749va, czy wyczyscic stare?
turbo z ATD DO ALH
niech wyciagnie swoje i sprawdzi czy sa luzy na wirniku jak beda i wzdluzne i poprzeczne to niech odrazu szuka innego. Jesli bedzie wmiar eokej to wyczyscic geo, gruszke przeropowac z obu stron membrany, zlozyc i bedzie latac.
turbo z ATD DO ALH
turbo wymienione strasznie późno wstaje ale to normalne w poniedziałek korekta i hamownia
\\
http://vaglog.rtnet.pl/dominiklach_113445.html" onclick="window.open(this.href);return false;
\\
http://vaglog.rtnet.pl/dominiklach_113445.html" onclick="window.open(this.href);return false;
turbo z ATD DO ALH
czemu to normalne. Nie wlozyles tma przeciez jakiejs wielkiej lochy z trzy litrowej jednstki. Zreszta nawet jakby bylo z 3.0 tdi to by tak pozno nie wstawalo. Cos masz nie tak. Skrec sztange o dwa obroty.
turbo z ATD DO ALH
kurde sztangę ustawiał mi tuner taką pompka przed zamontowaniem specjalnie mu to zawiozłem żeby po ustawiał....
turbo z ATD DO ALH
Nawet wstawiajac suszare od ARL do silnik ALH 90 konnego to bedzie wstawac tak asmoa jak ta seryjna suszara. Ogolnie bedzie chodzic praktycznie tak samo jak ta seryjna. Tyle z ebedzie niewkozystywana jej moc dmuchania. Czesc goraca tych suszarek w zasadzie jest taka sama.
turbo z ATD DO ALH
nie potrzebie skróciłem sztangę o 2 obroty zaczęło wstawać 2600 a co stego jak przy 3200 juz było 2350 przeładowywała nie potrzebnie sie bawiłem teraz nie mogę wrócić do tego co było gadałem z tunerem to jeszcze mnie opiepszył że sie tym bawie on to jakomś pompką ustawał i mówi że to tej turbiny musi być korekta bez tego ani rusz... nic z tego nie wiem