Ale chwila, jak pęknięty tłok I dlaczego nowe końcówki wtryskiwaczy do tego ?lukaszwnw pisze:.. i co się okazało ? Nie trubina , nie zaworek , nie przepływomierz a pęknięty tłok ! . Musiałem wymienić tłok, nowe końcówki wtrysków, i kompletna robota głowicy i oczywiście nowy olej i płyny.
Po wymianie N75 turbo później wstaje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Re: Po wymianie N75 turbo później wstaje
Normalnie ... pęknięty , bardziej miał małe dziurki , nie nadawał się do dalszej eksploatacji.italiano_83 pisze:Ale chwila, jak pęknięty tłok I dlaczego nowe końcówki wtryskiwaczy do tego ?lukaszwnw pisze:.. i co się okazało ? Nie trubina , nie zaworek , nie przepływomierz a pęknięty tłok ! . Musiałem wymienić tłok, nowe końcówki wtrysków, i kompletna robota głowicy i oczywiście nowy olej i płyny.
Końcówki były też walnięte (chyba 2 , nie pamiętam co z nimi było ) i zostały wymienione na te od silnika 110 km.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Hmmm ok, nowe cztery końcówki od 110 do powinno trochę mocy dojść.lukaszwnw pisze: bardziej miał małe dziurki , nie nadawał się do dalszej eksploatacji.
Nie ukrywam, że chciałem kupić Boscha 0.216 ale niestety zabrakło środków fiansowychitaliano_83 pisze:Hmmm ok, nowe cztery końcówki od 110 do powinno trochę mocy dojść.lukaszwnw pisze: bardziej miał małe dziurki , nie nadawał się do dalszej eksploatacji.
Mimo wszystko jest różnica
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
i wystarczy zrobić program na 130 kmlukaszwnw pisze: i zostały wymienione na te od silnika 110 km.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Są takie plany bo nie ukrywam , że lepiej się teraz zbieraciacho840 pisze:i wystarczy zrobić program na 130 kmlukaszwnw pisze: i zostały wymienione na te od silnika 110 km.