Skąd kupić turbinę?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skąd kupić turbinę?
Witam
Potrzebuję wymienić albo zregenerować turbo w moim golfie.
Zastanawiam się nad zakupem turbiny z alledrogo, już zregenerowaną ale trochę się boję ze względu na fakt, że kupujesz kota w worku.
Dla przykładu jest oferta:
http://allegro.pl/turbina-turbosprezark ... 94435.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ale z opinii na necie można wyczytać, że klienci nie polecają zakupu turbo u tego mechanika
są też inne oferty? Ktoś korzystał? Ktoś kupował, jeżeli tak to od kogo?
A może jednak regeneracja?
Ktoś wie, czy w lublinie i okolicach jest jakiś zakład godny polecenia?
Potrzebuję wymienić albo zregenerować turbo w moim golfie.
Zastanawiam się nad zakupem turbiny z alledrogo, już zregenerowaną ale trochę się boję ze względu na fakt, że kupujesz kota w worku.
Dla przykładu jest oferta:
http://allegro.pl/turbina-turbosprezark ... 94435.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ale z opinii na necie można wyczytać, że klienci nie polecają zakupu turbo u tego mechanika
są też inne oferty? Ktoś korzystał? Ktoś kupował, jeżeli tak to od kogo?
A może jednak regeneracja?
Ktoś wie, czy w lublinie i okolicach jest jakiś zakład godny polecenia?
- RysiekAsthmatdi
- Mały gagatek
Skąd kupić turbinę?
Kolego użyj szukajki Google i znajdź numer do auto szrotu z Markuszowa.Masz blisko i tam mają tylko sprawdzone części.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W ludziach budzą się ambicje gdy wyprzedza ich auto które przecież "nie powinno"
147 KM 323 NM
https://www.youtube.com/watch?v=l5tc_UXLi3w" onclick="window.open(this.href);return false;
147 KM 323 NM
https://www.youtube.com/watch?v=l5tc_UXLi3w" onclick="window.open(this.href);return false;
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Skąd kupić turbinę?
ja polecam rozejrzeć się za anglikiem i z niego wyciągnąć.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Skąd kupić turbinę?
Lepiej kupić używkę niż regenerować. Regenerowana turbina to w 80% złom, tak było, jest i będzie. Turba się nie regeneruje, ale zbijają na tym kasę na jeleniach Szukaj używki z dobrego źródła.
Skąd kupić turbinę?
mam takie turba ( ahu/1z) w bdb stanie bez luzów za 500zl z gwarancja .stan jak nowe ,nie biorace oleju ,wirniki bez luzów itd
a vnt tez mam w idealnym stanie po 160 tys km 700zl ,stan jak nowe w stanie ori ,nie grzebane, nie cudowane, do afn-a ajm-a i innych vnt , oprusz wersji 130/150km .ale takie tez czasem przychodza ze szwecji ,angli ,niemiec
a vnt tez mam w idealnym stanie po 160 tys km 700zl ,stan jak nowe w stanie ori ,nie grzebane, nie cudowane, do afn-a ajm-a i innych vnt , oprusz wersji 130/150km .ale takie tez czasem przychodza ze szwecji ,angli ,niemiec
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- ciachotdi
- diesel m@ster
Skąd kupić turbinę?
drogo-V.A.G- pisze:700zl ,stan jak nowe
tylu idiotów
tylu idiotów
Skąd kupić turbinę?
to kup regenerowane i zobaczysz ile pochodzi a za 680zl ( bo sie ktos targował ) poszły 3 sztuki nie dawno. wyciagane sa z jezdzących aut w bdb stanie ( nie polaki )
sprzedam : wyczyszczony nastawnik HDK 216 do afn/asv 1z/ahu . stan jak nowy. posiadam wszystkie inne czesci do golf IV sdi ,tdi VP i PD
- ciachotdi
- diesel m@ster
Skąd kupić turbinę?
a jeszcze pytanie ile gwarancji dajesz ?
tylu idiotów
tylu idiotów
Skąd kupić turbinę?
do bramy
Re: Skąd kupić turbinę?
Padnięte turbo rodzi mody i apetyt na moc
Ja polecam ci http://www.turbo-tec.eu/pl/" onclick="window.open(this.href);return false; jeżeli chodzi o regeneracje to mogę ich polecić ogarnięci i naprawdę dobrze robią turbinki.
Ja tak generalnie jak już wstawiać BIG turbo pomyślałbym nad GT22V i zwiększył tym samym moc.
Ja polecam ci http://www.turbo-tec.eu/pl/" onclick="window.open(this.href);return false; jeżeli chodzi o regeneracje to mogę ich polecić ogarnięci i naprawdę dobrze robią turbinki.
Ja tak generalnie jak już wstawiać BIG turbo pomyślałbym nad GT22V i zwiększył tym samym moc.
Skąd kupić turbinę?
W sumie kupować turbo oryginalnie złożone to dobre podejście, bo wiesz że "nasi" tam nie byli
ale nie mam też pewności ze takie będzie działało i po ilu kilometrach, ajajajjajajaj dylemat
ale nie mam też pewności ze takie będzie działało i po ilu kilometrach, ajajajjajajaj dylemat
Re: Skąd kupić turbinę?
Jeżeli średnie to od ARL, ASZ tam o ile się nie mylę trzeba będzie tylko szybko złączkę dorobić ale jeżeli się mylę niech koledzy fachowcy poprawiądriv3r515 pisze:I jeszcze jakie (z jakiego samochodu) turbiny będą pasowały do AHF 110KM?
Generalnie każde turbo podejdzie po przerobieniu większym czy mniejszym.
Skąd kupić turbinę?
Lepiej kupić używkę niż regenerować? Największa bzdura na świecie.
Polecam lekturę na zasadzie - na czym polega regeneracja turbiny. Dla tych, którzy nie do końca zdają sobie sprawę, nadmienię tylko, że wygląda to w następujący sposób:
- czyszczenie turbosprężarki (piaskowanie i czyszczenie w mikrokulkach)
- wymiana uszczelnień, tak zwany zestaw naprawczy
- jeżeli wirnik jest uszkodzony gdyż na przykład wada okazała się być spowodowana - uszkodzeniem mechanicznym w wyniku ciała obcego, które z zanieczyszczonego układu powietrznego dostało się do turbiny, to występuje wymiana wirnika na nowy, jeżeli nie - wyczyszczony pozostawia się stary (niestety w tym wypadku jeżeli się go wymienia - następuje dopłata)
- złożenie i precyzyjne wyważenie oraz doważenie wysokoobrotowe (200tys. obr/ min) gdzie najbardziej wymagający układ turbo samochodu daje nam 180tys obrotów. Wobec czego jeżeli turbina przechodzi testy na 200tys obrotów - z pewnością na 180tysiącach co jest max w normalnych ukłdach da sobie radę
W ten oto sposób, macie tak zrobioną i wyważoną oraz zparametryzowaną turbinę, że można powiedzieć, że jest NOWA, i sugerujecie zakup używki?
Przypomnę tylko, że regeneracja bez wymiany wirnika to koszt 500zł (nie dotyczy turbin sterowanych elektronicznie oraz ze zmienną geometrią), natomiast z wymianą wirnika - 700zł, należy jednak napomnieć, że nie każdy testuje swoją robotę na 200tys/ obrotów, jednak oni - regeneracja turbin ul. Polna 3b, Mielec tak to robią, wiem bo robiłem, no i gwarancja 12 miesięcy.
Dla 100zł ryzykować zakup używki? czasami chytry 2x traci ...
Polecam lekturę na zasadzie - na czym polega regeneracja turbiny. Dla tych, którzy nie do końca zdają sobie sprawę, nadmienię tylko, że wygląda to w następujący sposób:
- czyszczenie turbosprężarki (piaskowanie i czyszczenie w mikrokulkach)
- wymiana uszczelnień, tak zwany zestaw naprawczy
- jeżeli wirnik jest uszkodzony gdyż na przykład wada okazała się być spowodowana - uszkodzeniem mechanicznym w wyniku ciała obcego, które z zanieczyszczonego układu powietrznego dostało się do turbiny, to występuje wymiana wirnika na nowy, jeżeli nie - wyczyszczony pozostawia się stary (niestety w tym wypadku jeżeli się go wymienia - następuje dopłata)
- złożenie i precyzyjne wyważenie oraz doważenie wysokoobrotowe (200tys. obr/ min) gdzie najbardziej wymagający układ turbo samochodu daje nam 180tys obrotów. Wobec czego jeżeli turbina przechodzi testy na 200tys obrotów - z pewnością na 180tysiącach co jest max w normalnych ukłdach da sobie radę
W ten oto sposób, macie tak zrobioną i wyważoną oraz zparametryzowaną turbinę, że można powiedzieć, że jest NOWA, i sugerujecie zakup używki?
Przypomnę tylko, że regeneracja bez wymiany wirnika to koszt 500zł (nie dotyczy turbin sterowanych elektronicznie oraz ze zmienną geometrią), natomiast z wymianą wirnika - 700zł, należy jednak napomnieć, że nie każdy testuje swoją robotę na 200tys/ obrotów, jednak oni - regeneracja turbin ul. Polna 3b, Mielec tak to robią, wiem bo robiłem, no i gwarancja 12 miesięcy.
Dla 100zł ryzykować zakup używki? czasami chytry 2x traci ...