[Golf III TDI 1Z] - jak długo max. mogą grzać się świece???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- krystek007
- Ma gadane
[Golf III TDI 1Z] - jak długo max. mogą grzać się świece???
Zauważyłem, że w zimne poranki, mój golf nie grzeje się tak szybko jak zwykł to robić w lecie czy to normalne? Jak jest ciepło to 2sek. i swiece zagrzane, nad ranem kiedy jest okolo+5 jakieś 8sek. to co bedzie jak temp. spadnie do -15???
Pozdrawiam.
- krystek007
- Ma gadane
To mnie zaskoczyłeś... ja gdzieś wyczytałem, że w TDI wstępne podgrzanie świec jest po otwarciu drzwi kierowcy... a zawsze nawet przy upałach na te 2 sekundy mi się kontrolka świec zapalała... Odpala bardzo dobrzeRapix pisze:Po pierwsze w TDI po wyzej 10 lub 15 stopni nie pamientam dokładnie wogóle swiec nie podgrzewa...
- krystek007
- Ma gadane
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Swiece musza sie zagrzac- nie ma bata.Ale 8 sek. przy +5 stopni to przesada. Jak bylo -25 to grzaly mi sie moze 5-6 sek. Inna sprawa ze zawsze podgrzewam je przy takim mrozie ze dwa razy(polecam, szkoda akumulatora). Sprawdz i ewentualnie wymien bo chyba nie wszystkie dzialaja
"nie wdawaj sie w dyskusje z idiota, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a pozniej wykonczy doswiadczeniem"
- krystek007
- Ma gadane
A jesli już, jakie świece warto kupić a jakich nie? a może to bez znaczenia?
[ Dodano: 13 Wrz 2006 13:23 ]
Jeszcze mam jedno pytanie, może banalne ale czy ktoś mógłby mi opisać, dać linka...cokolwiek co pozwoliłoby mi namierzyć świece żarowe w moim aucie? na forum nie moge cos tego znaleźć podobnie jak swiec w aucie
[ Dodano: 13 Wrz 2006 13:23 ]
Jeszcze mam jedno pytanie, może banalne ale czy ktoś mógłby mi opisać, dać linka...cokolwiek co pozwoliłoby mi namierzyć świece żarowe w moim aucie? na forum nie moge cos tego znaleźć podobnie jak swiec w aucie
Pozdrawiam.