Cieknie 1 wtrysk po wymianie końcówek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
panowie prosty problem: po wymianie końcówek na 216 boscha jeden wtrysk cieknie, wymieniona podkładka, przełożony w inne miejsce i dalej cieknie czyli to z gwintu, nie na łączeniu przy głowicy bo kompresja jest i nie ma bąbelków, sączy się czysta ropa. Wymieniłem też nakrętkę z innego wtrysku i niestety dalej cieknie.
Czy ktoś się z takim czymś spotkał ?
Proszę o pomoc
pzdr
panowie prosty problem: po wymianie końcówek na 216 boscha jeden wtrysk cieknie, wymieniona podkładka, przełożony w inne miejsce i dalej cieknie czyli to z gwintu, nie na łączeniu przy głowicy bo kompresja jest i nie ma bąbelków, sączy się czysta ropa. Wymieniłem też nakrętkę z innego wtrysku i niestety dalej cieknie.
Czy ktoś się z takim czymś spotkał ?
Proszę o pomoc
pzdr
Kto składał te 216 ki ?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Więc niech złoży i skręci jak należy ,,,,,
Re: Cieknie 1 wtrysk po wymianie końcówek
Podejrzewam że coś się uszkodziło bo ja już go składałem 2 razy, wszystko starannie wyczyszczone i wykąpane w benzynie ekstrakcyjnej, nawet nakrętka wymieniona na inną..
Może tak być ... zawieź do niego - wsadzi na maszynę ... i zobaczy co mu dolega ..
Korpus ? sama końcówka ... może gwinty uszkodzone
Korpus ? sama końcówka ... może gwinty uszkodzone
Na maszynie nic nie wyjdzie bo to dopiero cieknie jak się dłużej jedzie, 15min na jałowym i nic nie wyciekło co dopiero na próbniku, gadałem z nim i nie ma pojęcia co to może być. Auto chodzi i wszystko jest ok ale mnie to drażni.
Napisałem tu bo może ktoś już miał taki problem i go rozwiązał. Tam nie ma czego zepsuć przy składaniu :/
Napisałem tu bo może ktoś już miał taki problem i go rozwiązał. Tam nie ma czego zepsuć przy składaniu :/
obejrzyj dokładnie pod lupą czy nie ma rys na powierzchniach lustrzanych końcówki, korpusu i przekładki wtryskiwacza.