swap pompy wtryskowej problem z odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z odpaleniem polo 1.9D AEF po zmianie pompy wtryskowej, pompa LUCASa siadla wiec postanowilem zmienic ja na BOSCHa i teraz nie odpala. Po wielu próbach jak juz odpali to trzeba trzymac ja na wysokich obrotach a po puszczeniu gazu odrazu gasnie a jak chodzi to bardzo mocno dymi... Moze ktos mial taki problem i wie jak go rozwiazac. Pozdrawiam.
Najpierw bym ustawił pompę na zegar a potem wyregulował jej dawkę paliwa i obroty.
Tuning D/TD/MTDI? Pisz PW.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pompa zastana i nie trzyma ciśnienia wewnętrznego.
Podepnij pompkę ręczną między filtrem a pompą wtryskową i napompuj aż pompka stwardnieje.Odpal i pompuj dalej,żeby wytwarzać ciśnienie w pompie.
Jak się sama nie rozchodzi,trzeba ją rozbierać i czyścić,składając później na nowych uszczelkach.
Podepnij pompkę ręczną między filtrem a pompą wtryskową i napompuj aż pompka stwardnieje.Odpal i pompuj dalej,żeby wytwarzać ciśnienie w pompie.
Jak się sama nie rozchodzi,trzeba ją rozbierać i czyścić,składając później na nowych uszczelkach.
niestety pompka nie pomogla. Zauwazylem jeszcze ze jak pompuje gruszka to z powrotu leci ropka, czy tak powinno byc??