Regulacja pompowtryskiwaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
podłoączę się do tematu a mianowicie interesuje mnie na ile stopni ustawia się pompke w silniku ajm?? bo podobno jest jakaś różnica miedzy innymi silnikami
Ostatnio zmieniony wt kwie 07, 2009 20:18 przez pawell407, łącznie zmieniany 1 raz.
nic nie ruszaj bo spiepszysz. Oddaj w odpowiednie rece. Stwierdzam to po tym jak zadajesz takie pytania juz na wstepie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Regulacja pompowtryskiwaczy - regeneracja pompowtryskiwaczy
Temat bardzo stary, ale mechanik mówi, że po regeneracji pompowtryskiwacza trzeba wyregulować na nowych innej długości popychaczach bo teraz obecnie jest zmieniona konstrukcja. Przy okazji polecam bardzo dobry Bosch Service Pawlik w Stalowej Woli do naprawy pompowtrysków namiary na stronie http://www.wtryskiwacz.com(robią wysyłkowo - jeden dzień i kurier stoi z wtryskami z powrotem, więc bardzo szybko) Bardzo rzetelny serwis, pełna dokumentacja, protokoły, a na stronie jak komuś potrzeba jedyny jaki znalazłem kompletny katalog pompowtryskiwaczy z numerami katalogowymi i kodami silników. Czy tak faktycznie jest bo to trzeba kupować w serwisie vw.
Ostatnio zmieniony sob lip 11, 2015 22:17 przez albatros, łącznie zmieniany 2 razy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nic nie trzeba zmieniać. Wystarczy ustawić tak jak fabryka,czyli dokręcić do wyczuwalnego oporu i cofnąć o 225*.
Niektórzy bojąc się lub nie będąc pewnym swych poczynań,ustawiają na 180*,bo wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia pompki.
Niektórzy bojąc się lub nie będąc pewnym swych poczynań,ustawiają na 180*,bo wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia pompki.
ODwrotnie kolego. PRzy mneijszym cofnieciu ilosci stopni mozna pompke skasowac. Mozna ustawiac i na 180 i 225 to praktycznie zadna roznica. Wane by nie bylo jak po paru latach eksploatacji auta po sicagnieciu pokrywy masz np 700 stopni.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Temat stary jak świat , ale nie mogę znaleźć dokumentacji jak regulować pompowtryski w silnikach 2,5 tdi. Widziałem tylko 1,9.
Re: Regulacja pompowtryskiwaczy
Prostopadle pompki ustaw głowicy. Luz też na mniejwiecej 225 stopni.albatros pisze:Temat stary jak świat , ale nie mogę znaleźć dokumentacji jak regulować pompowtryski w silnikach 2,5 tdi. Widziałem tylko 1,9.