Odkręciłem samą chłodniczke oleju czyli takie coś jak na drugim zdjęciu po lewej stronie w pierwszym poście i na tej chłodniczce była jedna uszczelka z uszkami. Więcej nie rozkręcałem. Wreszcie zrobiło się sucho w okolicy tej chłodniczki.
Zaglądnąłem do Etki i widać ewidentnie że chłodniczki są inne. W dieslach filtr oleju jest od góry, a chłodniczka poniżej uchwytu, a w benzyniaku wszystko jest poniżej tej podstawy
Wymiana uszczelek chłodniczki oleju.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No i gitara ważne że już wszystko gra.barti.k3 pisze:Zaglądnąłem do Etki i widać ewidentnie że chłodniczki są inne. W dieslach filtr oleju jest od góry, a chłodniczka poniżej uchwytu, a w benzyniaku wszystko jest poniżej tej podstawy
VW Golf MK4 130 PS, Skoda Octavia II FL 1.6 MPI
- sebool12
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak to wygląda w silniku 1Z? Są dwie czy jedna i jaki powinna mieć nr?
W ETKA nie mogę znaleźć nic o tej drugiej uszczelce, a dodatkowo znajduje mi nr tylko 038 117 070A, a nie jak tutaj 039 117 070A
W ETKA nie mogę znaleźć nic o tej drugiej uszczelce, a dodatkowo znajduje mi nr tylko 038 117 070A, a nie jak tutaj 039 117 070A
Golf III 3D 1.9 TDI 1Z '95 ROLLING STONES
italiano_83 pisze:Podstawa to gnój nie ma gnoju nie ma mocy
Jak wszystko dobrze wpisujesz i w ETCE pokazuje Ci tylko 038......... to tak jak w ETCE.sebool12 pisze:W ETKA nie mogę znaleźć nic o tej drugiej uszczelce, a dodatkowo znajduje mi nr tylko 038 117 070A, a nie jak tutaj 039 117 070A
VW Golf MK4 130 PS, Skoda Octavia II FL 1.6 MPI
Re: Wymiana uszczelek chłodniczki oleju.
Dla potomnych nakrętkę trzymającą chłodnicę oleju dokręcamy momentem 25 Nm.