Golf 4 1.9 tdi 90 nie odpala service
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
witam kolegów.
czy ktoś mógłby mi powiedzieć co jest z moim autem, otóż do czasu golf jeździł bez problemu ostatnio był na wymianię sprzęgła bo się skończyło. wczoraj po dniu nie jeżdzenie wsiadam do auta przekręcam stacyjkę, kontrolki świecą ale nic się nie dzieje, nic nie kreći zero odzewu,dodam że świeci SERVICE odłaczyłem aku z myślą(głupią) że może pomoże, ale nic. przekręcam stacyjkę jest prąd, kontrolki świecą i nic poza tym zero odzewu. o co mu może chodzić.proszę o poradę doświadczonych golfiarzy szukałem w necie ale nie znalazłem , z góry przepraszam jeżeli temat gdzieś jest.
czy ktoś mógłby mi powiedzieć co jest z moim autem, otóż do czasu golf jeździł bez problemu ostatnio był na wymianię sprzęgła bo się skończyło. wczoraj po dniu nie jeżdzenie wsiadam do auta przekręcam stacyjkę, kontrolki świecą ale nic się nie dzieje, nic nie kreći zero odzewu,dodam że świeci SERVICE odłaczyłem aku z myślą(głupią) że może pomoże, ale nic. przekręcam stacyjkę jest prąd, kontrolki świecą i nic poza tym zero odzewu. o co mu może chodzić.proszę o poradę doświadczonych golfiarzy szukałem w necie ale nie znalazłem , z góry przepraszam jeżeli temat gdzieś jest.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
koroniarz1988, sprawdź czy przy przekręcaniu kluczyka w pozycje zapłon pojawia się napięcie na zacisku cewki , prawdopodobnie zimne luty na przekaźniku 109 a co do servisu to może nie była skasowana inspekcja lub minął już czas i się pokazał akurat w tym momencie , dobrze by było również podpiąć pod kompa .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
nie okazało się że jakaś kość łączące koło silnika się przepaliła mechanik zrobił obieg i działa. ale jeszcze raz dziękuje za wszelką pomoc.