Witam kolegów.
Musiałem w swoim aucie wyjąc pompę CR, jak wiadomo trzeba zdjąć koło zębate żeby pompa wyszła. Po ponownym założeniu mam wrażenie ze silnik głośniej pracuje. Mogłem delikatnie przesunąć o delikatny kąt koło zębate w stosunku do starego ustawienia. Ale z tego co się orientuje pompa w CR nie ma znaczenia jak jest ustawiona, bo pompuje stałe ciśnienie, czy może się mylę? A jeżeli trzeba tą pompę też ustawić to w jaki sposób? Mam kabel VCDS ale procedury ze starych silników do sprawdzenia kątu wtrysku nie działają Dzięki z góry za pomoc.
Ustawienie pompy CR w 1.6 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Toretycznie nie ma, ale w silnikach 1.6/2.0 masz miejsce na blokade i masz fasolki na kole od pompy. Do napinania rozrzadu pompa musi byc zablokowana i srubki od fasolek poluzowane tak samo jak na kole od walka rozrzadu.
Obiło mi się o uszy , ze pompy cr bosch cp4 wymagają jednak zgrania z rozrządem.
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: Ustawienie pompy CR w 1.6 TDI
CP4 musi byc zsynchronizowana z rozrządem aby moment tłoczenia paliwa wypadał na wtrysk paliwa
Re: Ustawienie pompy CR w 1.6 TDI
Ile ma tłoczków ta pompa
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to