Pompa paliwa w baku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Re: Pompa paliwa w baku
W ALH nie ma pompy w baku
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
- daniel.wwe
- TDI PoweR
Re: Pompa paliwa w baku
W ALH jest pompa wtryskowa która pełni rolę pompy ssącej i tłoczącej, w zbiorniku jest tylko "smok" bez pompki
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty dla szybkich kierowców”
Pompa paliwa w baku
Może podpowiesz mi co może być problemem ze auto nie odpala? sytuacja taka że zapaliła się rezerwa, jeździłem autem jeszcze jakiś czas. Gasło i paliło bez problemu. Pojechałem zatankować na stację i teraz tylko kręci rozrusznikiem i nie odpala. Przy pierwszej próbie nawet nie załapał żeby mógł zgasnąć tylko od razu nie odpalił. A co się znajduje w baku, sam kosz z pływakiem?
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pompa paliwa w baku
Masz przezroczysta rurkę w komorze silnika, zobacz czy jest tam ropa czy tylko samo powietrze a może pomieszane to i to.
Jeśli zapowietrzony to możesz zalać jeszcze filtr paliwa ropą do pełna.
A po chamsku to: wciśnięte sprzęgło, gaz do końca i kręcisz rozrusznikiem aż załapie
Jeśli zapowietrzony to możesz zalać jeszcze filtr paliwa ropą do pełna.
A po chamsku to: wciśnięte sprzęgło, gaz do końca i kręcisz rozrusznikiem aż załapie
Pompa paliwa w baku
Powietrza w rurce tyle co zawsze czyli bombelek ok 1cm długości. Był już palony z gazem w podłodze, ale szkoda mi go męczyć więcej niż 10s. Ew spróbuję na początek wymienić sam filtr paliwa.
Pompa paliwa w baku
Popatrz czy zapala się i gaśnie kontrolka świec żarowych podczas nieudanej próby odpalenia silnika - jak nie to szukaj problemu w przekaźniku nr 109 - częsty przypadek.
Pompa paliwa w baku
Wszystko było sprawdzane. Auto chyba złapało pospolitego focha, z PLAKa odpaliło na strzała i już chodzi bez problemu.
Pompa paliwa w baku
Czyli nadal jesteśmy w punkcie wyjścia- nic nie wiemy jeśli problem ponownie się pojawi. Fakt -ALH nie ma żadnej pompy w baku.