Śruby czujnika G81
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Śruby czujnika G81
Witam !! poszukuje numeru katalogowego tych 2 śrubek czujnika tem. paliwa w nastawniku (G81) . W ASO twierdzą ze sa w komplecie z czujnikiem ,po przedstawieniu faktury i nierozpakowanego czujnika zmienili zdanie ,bo ich czyli śrubek tam niema! Moze ktoś z kolegów wie gdzie to nabyć bo to samo słysze w BOSCH serwis ze nie widzą tych śrubek :) błędne kolo ja je widze w ETKA ale nie maja numerów:) Zamieściłem fotkę w załązczniku tych śrubek
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Śruby czujnika G81
Zapewniam Cię że to nie są śrubki jednorazowego uzytku i stare śrubki nadają się do wielokrotnego użycia ...no chyba że gdzieś zgubiłeś i nie masz żadnych .Mam kążdą śrubkę jaka występuje w nastawniku ,czy pompie wtryskowej ,jakby co.Apropo nowych czujników ,to muszę Cie zmartwić ,bo są marnej jakości i potrafią paść po nie długim czasie ...ja używam ze starych nastawników potencjometrycznych MES ,mimo delikatniejszego wyglądu i "konstrukcji", praktycznie nie spotkałem się żeby taki padł ,a montowali je fabrycznie w nastawnikach potencjometrycznych do poczatku 94 roku ,wiec mają po ok.22 lata...za to tych "nowych " mam kilkadziesiąt padniętych,wyciągnietych z nowszych nastawników indukcyjnych ...wnioski aż nadto oczywiste ,teraz nikomu nie opłaca się taka jakość ,bo nie zarobi
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Śruby czujnika G81
jest tak jak munior, psze, srubki sa wielorozowe, jednak ja sie nie spotkalem z czesto padajacymi czujnikami, na setki nastawnikow ktore zrobilem czujnikow wymienilem moze z 5 , wszystkie na nowe Boscha i nie bylo z nimi problemu
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Śruby czujnika G81
Ja również kolego cie zapewniam! gdyby mi byla nie potrzebna, to bym nie zawracał głowy innym prawda?:):) Czujnik zakupiłem w serwisie Bosch za 42zl nr. katal itd. ale przy wykręcaniu objechała ta śrubka jedna i by ja wykręcić muszę naciąć dremlem na płaski zachowując srodki ostrożności by mi opiłki nie wpadły , ale nie bedę tego wkręcał napiłowanego ponownie .Wiec majątek to nie kosztuje sadzilem że zakupię bez problemu ,a widzę ze ani ASO ani Bosch nie wiedzą co to jest i gdzie jak to zwykle u nich bywa . Mam zamiar udać sie na szrot i poszukać jakiegoś nastawnika z Golfa 3 4 i pochodne z grupy Vag i nie tylko jak tego nie dostanę na dniach. A te stare nastawniki to jakie to roczniki?? te w których sa te potencjometryczne MES ????munior pisze:Zapewniam Cię że to nie są śrubki jednorazowego
- munior
- Kontakt:
Śruby czujnika G81
pierwsze tdi w audi 80 ,100 do lutego 93 roku ...były też w bmw tds i oplach omega z tych lat ...rozpoznasz je po powrocie paliwa na dekielku nastawnika od góryRafał 21 pisze: A te stare nastawniki to jakie to roczniki?? te w których sa te potencjometryczne MES ????
Podejrzewam że jak to bywa w takich przypadkach co jakiś czas wyjdzie jakaś "trefna partia "Adamm pisze: ja sie nie spotkalem z często padajacymi czujnikami
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Śruby czujnika G81
A czy miałeś taki przypadek by ci to objechało ? bo przyznam szczerze za dobrze te śruby nie wygladają , musiałem to z powrotem skręcić aż dorwę te śrubki.. dziękimunior pisze:Zaostrz sobie jakieś wiertlo na" płasko " i próbuj zerwać uderzając
- munior
- Kontakt:
Śruby czujnika G81
Nie miałem .Zawsze ciasno pasujący torx i odkręca się bez problemu ...no chyba że ktoś wczesniej przy nich majstrował i obrobił gniazdo torxa nieodpowiednim kluczem,albo dokrecił na siłęRafał 21 pisze:A czy miałeś taki przypadek by ci to objechało ? bo przyznam szczerze za dobrze te śruby nie wygladają
Śruby czujnika G81
Też tak sądzę:) bo była też na nastawniku jedna wyrobiona i wcale nie ta na kluczyk a powinna być:) widocznie mieli trójkąta .Obiecali mi w Bosch serwis na jutro te śrubki ,ale nie zamawiane nowe tylko używki ,bo jestem tam u nich klientem i w ramach wdzięczności:)munior pisze:albo dokrecił na siłę