Wałek rozrządu...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Wałek rozrządu...
Witam .Panowie moje pytanie może wydawać się głupie ale je zadam, chodzi mi konkretnie o to czy we wszystkich PD tak ciężko kręci się wałek rozrządu?..ten akurat jest BXE...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Wałek rozrządu...
zalezy co masz na mysli piszac ciezko ...
panewki sa ok ?
panewki sa ok ?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
-
- VWGolf.pl Killer
Wałek rozrządu...
W sensie takim że dość mocno trzeba się przyłożyć by obrócić,wiem że po pompki trzymają i zawory ale ciężko ogólnie,auto normalnie pali nic się nie dzieje ,wymieniam rozrząd i tak jakoś chciałem zakręcić...zmieniałem nie raz i nigdy nie zwracałem uwagi na to...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Wałek rozrządu...
W dieslach VW PD wałek rozrządu zawsze będzie ciężej się obracał jak wałek rozrządu w silnikach zasilanych pompom wtryskową i to jest normalne .
Wałek rozrządu...
Ale zes teorie nowe wyprowadzil. Walek bedzie ciezko przekrecic nawet bez pompek w glowicy. Zawory dusza poprzez szklanki na krzywki walka czyli trzymaja walek jak diabli. Zawory maja po dwie sprezyny wiec sa dosc duze sily.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Wałek rozrządu...
Kolega zadał pytanie więc mu odpowiadam jeśli miał do czynienia z silnikiem diesla na pompie i teraz z tego co pisze odkręcił pokrywę zaworową i stwierdził że silnik zasilany poprzez pompowtryskiwacze ciężej obraca wałek jak zasilany pompą ma racje jest różnica i to znaczna ...a jeśli tobie się wydaje że oba wałki stawiają ten sam opór masz racje wydaje ci się ...i to nie jest nowa teoria tylko fakt !!!wesol pisze:Ale zes teorie nowe wyprowadzil. Walek bedzie ciezko przekrecic nawet bez pompek w glowicy. Zawory dusza poprzez szklanki na krzywki walka czyli trzymaja walek jak diabli. Zawory maja po dwie sprezyny wiec sa dosc duze sily.