Wytarty wałek a pompowtrysk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam pytanie, czy wytarty wałek rozrządu na krzywce od pompowtrysku ma wpływ na jego wartosc? Po podłączeniu vag pokazuje ze 3 pompowtrysk ma wartosc 2,99. Reszta pompek w normie. Natomiast wiem ze wałek na 3 pompce jest wytarty poniewaz wymieniałem uszczelke pod głowicą i przy zakładaniu wałka ( dokładnym obejrzeniu) zauważyłem ze na 3 pompce jest wytarty. Nie chce sie bawic juz w duze koszta dlatego pytam tutaj czy lepiej zmienic wałek czy kupić pompowtrysk? Wartosc 2,99 moze byc przez własnie ten wałek? Przyczyny mam takie ze gdy przeciągne golfika na biegach to turbina róznie sie załącza nieraz na 2 tys obrotach nieraz przed 3 tys, i na niskich obrotach do 2 tys ma strasznego mula. Silnik 1.9 tdi ASZ.
Kolego nie rób wiochy i napraw to auto tak jak trzeba co. Tez teraz pompki przyszły Mi po regeneracji. Trzeba to robie. Tak będą wartości na plusie na tej pompce bo niedomaga znaczy się ma mały wydatek jak ta krzywka jest wytarta.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Wytarty wałek a pompowtrysk
No i o to mi chodziło. Wytarty wałek może byc przyczyną wartosci pompki 2,99. Wymienie wałek i zobacze czy pomogło.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Oczywiście że tak. ECU wyłapuje,że ten cylinder niedomaga i dlatego podlewa go paliwem. Stąd tak wysoka korekcja.ori111 pisze:Wytarty wałek może byc przyczyną wartosci pompki 2,99.
Wałek został wymieniony, przy okazji zrobiłem rozrząd i korekta pompowtrysków wróciła do normy. Także nie ma już turbo dziury i autko sprawuję sie o wiele lepiej. Tak ze zanim ktoś zacznie grzebac w pompowtryskach niech najpierw zwróci uwagę na wałek. Pozdrawiam
A nie warto przy okazji wyczyścić pompowtryskiwaczy korekty nie będą jeszcze lepsze? Czym wyczyścić ? Maszyna cru2 czyszczenie termiczno - chemiczne idealnie czyści niedrożne, zanagarowane otworki rozpylaczy oczywiście to nie naprawa. Opisane jest to na stronie http://www.wtryskiwacz.com" onclick="window.open(this.href);return false; warto poczytać.
Ostatnio zmieniony pn lis 21, 2016 22:00 przez Viger, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
czytam czytam i nie dowierzam.... robić upg i zostawić wałek wyjechany
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
Tak masz racje. Chyba flexem najlepiej bedzie. Ludzie to maja pomysly.Michał_1977 pisze:Szczotką drucianąwesol pisze:Czym wyczyscic pompki chcesz?
- Adamek2114
- Nowicjusz
Witam. Już nie chcąc zaśmiecając forum chciałbym się spytać gdyż mam wytarty wałek w arl. Wymienić na drugi taki sam, kupić nowy od Świątka czy włożyć od sdi?
Bo liczy się pasja...
Witam serdecznie. 1 popmwtrysk pokazuje wartość stała -3.01 a 3 na wolnych obrotach około +1.5 Po dodaniu gazu dochodzi do 2,99 . Czy to może być wina walka i szklanek????
A my mamy co zgadywankę zrobić czy sam sprawdzisz co tam pod pokrywą słychać?