[Jetta D] Kłopoty z olejem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[Jetta D] Kłopoty z olejem
Witam mam proiblem kupiłem autko vw jetta zastały wymienione przez kolege porzedniego własciciela pierscienie i po wymianie oleju po tysiącu kilpmetrów olej robi się czarny proszę o poradu . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt paź 27, 2006 20:17 przez Dino114, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam do sprzedania głowice z silnika 16 GTI kompletna
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Grzesiekk1982 powiem Ci że po 2 km jak kiedyś miałem służbowego Citroena JumpyMichall pisze:Zapewne masz Diesla, a w takich silnikach po wymianie zawsze zrobi się olej zaraz czarny aż tak do nastepnej wymiany. więc nie ma się co przejmować
[/b]
to zaraz jak wyjechalem z warsztatu po przeglądzie olej był juz czarny, co mnie
wtedy mocno zdziwiło i sie wróciłem z gębą do nich że nic nie zrobili a zaznaczyli
w książce że wymieniono, powiedzieli że w dieslach tak jest, wiec czarny jest
prawie od razu (a moze jednak nie wymienili, tylko sam filtr ...)
ps.
a z gębą do nich poszedłem bo widziałem innym razem jak pan kaziu na przeglądzie
w serwisie citroena w olsztynie wymieniał mi klocki, normalnie szlag mnie trafiała
i pod koniec powiedział że nie zdąrzy na czas bo ma jużinnego umówionego klienta
a wymieniał te klocki ponad 4 godziny, i wróciłem do domyu pociagiem
bo nie chciało mi sie czekać na to, na koniec napisałem w książce życzeń stosowne
życzenia dla całej firmy Citroen
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Ja mam 10W40 i jest czarny. Tydzień przed Golfem był zmieniany w Corsie, przebieg od wymiany podobny, mogę i tam looknąć. Ale ejstem pewny, że nic nowego to nei wniesie, jedynei potwierdzi.
Ale jak koledzy piszą, że w nowych autkach jest czarny to jest.
Ponadto w silnikach jakiś % spalin ucieka skrzyni korbowej, a spaliny diesla zawierają sadzę.
Looknąłem w mądre rzeczy z czasów studiów- ok 20-25% niespalonych węglowodorów może być tam wydalonych. Wydaje się dużo, ale widocznie tak musi być. Nie ja to wymyśliłem
Podsumowując wszystko- tak ma być
Pozdrawiam.
Ale jak koledzy piszą, że w nowych autkach jest czarny to jest.
Ponadto w silnikach jakiś % spalin ucieka skrzyni korbowej, a spaliny diesla zawierają sadzę.
Looknąłem w mądre rzeczy z czasów studiów- ok 20-25% niespalonych węglowodorów może być tam wydalonych. Wydaje się dużo, ale widocznie tak musi być. Nie ja to wymyśliłem
Podsumowując wszystko- tak ma być
Pozdrawiam.