witam ponownie. kupiłem se właśnie nowe końcówki wtryskiwaczy jutro bede wymieniał, interesuje mnie 1) książkowe konkretne ciśnienie wtrysku ?? sprawdze jeszcze sobie ciśnienie na starych końcówkach i 2) jakie ewentualnie mam ustawić to ćiśnienie czy takie jak na starych końcówkach czy ew. książkową wartość ??
czekam se i
PS. mowa oczywiście o JP
ciśnienie wtrysku ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
a jakie ja muszę kupić ?? mam kombinować metodą prób i błędów ?? czy kupić najcieńsze ???? czy jak?? jasny ciasny gwint nie mam auta i muszę do sklepu sie bujać !!!!
[ Dodano: 18 Gru 2006 21:38 ]
no zrobiłem. stare były do d***. nowe ustawiłem na ok 135 bar + - wskazanie manometru, itp, itd, zamontowalem i jade... ale tak ww sumie pierwsze wrażenie to niewiele mi sie zmieniło czekam jeszcze zeby sprawdzić apetyt klekota .... a jezeli chodzi o prace silnika to jest moze troche lepiej przy wyższych obrotach, minimalnie wyższa temp.i szybciej sie grzeje, ale na biegu jałowym jest o wiele gorzej bez ssania telepie dechą 100% bardziej, na ssaniu jest luz. poczekam jeszcze bo to swieże wrażenia a to by sie musiało jeszcze troche dotrzeć. w przyszlym roku wymieniam pasek rozrządu jak to nie pomoże to nie wiem
dzięki za pomoc
[ Dodano: 18 Gru 2006 21:38 ]
no zrobiłem. stare były do d***. nowe ustawiłem na ok 135 bar + - wskazanie manometru, itp, itd, zamontowalem i jade... ale tak ww sumie pierwsze wrażenie to niewiele mi sie zmieniło czekam jeszcze zeby sprawdzić apetyt klekota .... a jezeli chodzi o prace silnika to jest moze troche lepiej przy wyższych obrotach, minimalnie wyższa temp.i szybciej sie grzeje, ale na biegu jałowym jest o wiele gorzej bez ssania telepie dechą 100% bardziej, na ssaniu jest luz. poczekam jeszcze bo to swieże wrażenia a to by sie musiało jeszcze troche dotrzeć. w przyszlym roku wymieniam pasek rozrządu jak to nie pomoże to nie wiem
dzięki za pomoc