Dziwne przmulenia podczas przyspieszania oraz szybkiej jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dziwne przmulenia podczas przyspieszania oraz szybkiej jazdy
Witam,
Starałem się coś znalezc na ten temat bo wydaje mi sie ze to pewnie gdzies juz było poruszane ale nie znalazlem tak naprawde konkretnej odpowiedzi.
A rozchodzi sie o to (nie wiem jak to dokladnie opisac ) ze jak sobie depne pozadnie i tak juz wchodzi kolo 3 tys oborotow to tak jak by go cos troszeczke dlawilo co jakis czas i tak samo jest jak juz sie leci od 140km/h w góre. Na poczatku myslalem ze to uderzam w jakies sciany wiatru bo takie wlasnie sa odczucia ale teraz juz wiem ze to napewno nie to.
Siostra ma takiego samego kombika i u niej jest wszystko cacy
Z tego co wyczytałem to ze to moze byc przepływomierz albo sterowanie sprezarki??
Moje autko to 1,9 tdi z 94r ze sprezarka garetta (wersja pink floyd)
Jak ktoś wie co to jest to poprosze o odpowiedz
Starałem się coś znalezc na ten temat bo wydaje mi sie ze to pewnie gdzies juz było poruszane ale nie znalazlem tak naprawde konkretnej odpowiedzi.
A rozchodzi sie o to (nie wiem jak to dokladnie opisac ) ze jak sobie depne pozadnie i tak juz wchodzi kolo 3 tys oborotow to tak jak by go cos troszeczke dlawilo co jakis czas i tak samo jest jak juz sie leci od 140km/h w góre. Na poczatku myslalem ze to uderzam w jakies sciany wiatru bo takie wlasnie sa odczucia ale teraz juz wiem ze to napewno nie to.
Siostra ma takiego samego kombika i u niej jest wszystko cacy
Z tego co wyczytałem to ze to moze byc przepływomierz albo sterowanie sprezarki??
Moje autko to 1,9 tdi z 94r ze sprezarka garetta (wersja pink floyd)
Jak ktoś wie co to jest to poprosze o odpowiedz
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
wpisz w szukajce n-75 i notlauf i dostaniesz odpowiedzi
a tak na szybko sprawdz wezyki do n-75 niebieski czerwony i czarny czy nie sa uszkodzone (poprzerywane itd)
a tak na szybko sprawdz wezyki do n-75 niebieski czerwony i czarny czy nie sa uszkodzone (poprzerywane itd)
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- james dean
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam, miałem ten sam problem w swoim tdi, u mnie to wyglądało tak: powyżej 3 tys obrotów auto traciło swoją moc, więc podjechałem na vag,i chłopaki stwierdzili ze sa zapieczone kierownice turbo, najpierw podmienili n75 na nowy ale stary był sprawny, wieć czepili sie turbiny i faktycznie to okazało sie przyczyną tego notflauta. Aha wcześniej jeszcze wymieniłem filtr paliwa bo tez słyszałem że to moze być przyczyną ale w moim przypadku nie.
mocy przybywaj TDI
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
gruchol, Może coś takiego jak u mnie??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=857163#857163 To mój likn, daj znać czy to to.
Pozdrawiam.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=857163#857163 To mój likn, daj znać czy to to.
Pozdrawiam.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Grzesiekk1982,
No właśnie praktycznie mam takie same objawe W sobote sobie biore wolne w robocie i jak nie bedzie padac to podmienie n-75 i przepustnice. Może tez zdąże kupic gdzies laptopa tanio to podepne go pod vaga i zrobimy przejazdzke. Moze wtedy bede wiedzial jeszcze cos wiecej...
No właśnie praktycznie mam takie same objawe W sobote sobie biore wolne w robocie i jak nie bedzie padac to podmienie n-75 i przepustnice. Może tez zdąże kupic gdzies laptopa tanio to podepne go pod vaga i zrobimy przejazdzke. Moze wtedy bede wiedzial jeszcze cos wiecej...
100% syntetyczny olej Royal Purple [url]http://royalparts.pl/5w40/24-royal-purple-5w40-synerlec.html[/url]
W AFN-ie spokojnie można zamienać zaworki, ja jeżdziłem na 2xn18 i działał bez zarzutu..uysy pisze:twardy napisał/a:
Nie patrzyłem czy się da
teoretycznie się da ale działać nie będzie
dotyczy to jedynie instalacji podciśnieniowej - czyli tam gdzie jest zmienna geometria..
w jedenzecie jest pewnie tak jak napisał uysy
n18 może troszeczke wolniej wysterowuje turbine ale praktycznie niezauważalnie