Obrotomierz w TDintercooler?????? Prosze o doradztwo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam nie mam obrotomierza. Mam silnik 1.6 TDintercooler czy da sie podłączyć taki obrotomierz??? http://moto.allegro.pl/item161997193_ze ... gauge.html
Dziękuje za rade!!
Dziękuje za rade!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ten co pokazales jest do benzyny!!zobacz do ilu jest wyskalowany
zreszta niewiele wiecej kosztuje oryginal i o wiele lepiej bedzie wygladac to
zalezy od wersji wyposazenia czy da rade podlaczyc obrotomierz naszybciej zobaczysz jak otoworzysz maske i spojrzysz na alternator na wtyczki cienki czerwony kabelek to znak ze masz podlaczenie
zreszta niewiele wiecej kosztuje oryginal i o wiele lepiej bedzie wygladac to
zalezy od wersji wyposazenia czy da rade podlaczyc obrotomierz naszybciej zobaczysz jak otoworzysz maske i spojrzysz na alternator na wtyczki cienki czerwony kabelek to znak ze masz podlaczenie
Co moze byc nie tak, jesli obrotek nadal nie dzaiła! Zakupiłem licznik z obrotmiem z dwoma wtykami, seryjnie był licznik z zegarem i tez z dwoma wtykami, do alternatora dochodzi mi 3 kabelki jeden oczywiscie jest dostosowany, jesli sie nie myle do wyjscia W,alternator tez oczywiscie posiada wyjscie W, wszystko podłączyłem i nadal nie chodzi . Czy moze byc to wina alteranatora??????
witam.
Odgrzeje kotleta
pytanie dot. ostatnich wypowiedzi tego wątku:
Jakim sygnałem jest sterowany obrotomierz?? czy to jest rosnące napięcie?? rosnący prąd?? a może jakiś sygnał zmienny (skokowy)??
Nie działa mi obrotek od jakiegoś czasu (co prawda w passacie 1.6 TD, no ale to nie problem ) i teraz nie wiem czy to przypadkiem nie jest wina złącza W. Jak je sprawdzić miernikiem?? Obrotek czasem się obudzi, wskazówka podskoczy i zaraz opada po ostrym przegazowaniu silnika, tak prawie pod odcięcie paliwa.
pozdrawiam
Odgrzeje kotleta
pytanie dot. ostatnich wypowiedzi tego wątku:
Jakim sygnałem jest sterowany obrotomierz?? czy to jest rosnące napięcie?? rosnący prąd?? a może jakiś sygnał zmienny (skokowy)??
Nie działa mi obrotek od jakiegoś czasu (co prawda w passacie 1.6 TD, no ale to nie problem ) i teraz nie wiem czy to przypadkiem nie jest wina złącza W. Jak je sprawdzić miernikiem?? Obrotek czasem się obudzi, wskazówka podskoczy i zaraz opada po ostrym przegazowaniu silnika, tak prawie pod odcięcie paliwa.
pozdrawiam