a skąd, biegi zmieniam 3.5 tyś, piątki w mieście nie używam,czwórke rzadko, nie jeżdże na sprzęgle, hamuje silnikiem. ja pije żeby żyć i on teżForest89 pisze:Musisz go tam pociskać
spalanie 115KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
spalanie 115 c d
Witam po małej przerwie
Niestety spalanie mi się nie poprawiło.
Na trasie pali w okolicach 5,8l/100 (raz udało mi się zejść do 5,6) a w mieście ok 8 - 8,3l/100.
Co może być jeszcze przyczyna takiego dużego spalania?
Co mogę jeszcze sprawdzić?
Pozdrawiam
Niestety spalanie mi się nie poprawiło.
Na trasie pali w okolicach 5,8l/100 (raz udało mi się zejść do 5,6) a w mieście ok 8 - 8,3l/100.
Co może być jeszcze przyczyna takiego dużego spalania?
Co mogę jeszcze sprawdzić?
Pozdrawiam
Spalanie mojego AJMa to mniej więcej:
trasa ze światłami np. Wiślanka(Wisła-Katowice) 5,1-5,9L przy normalnej jeździe
Jak poszaleję to do 6,6 potrafi wejść
test zwany "walka z oporem powietrza (110km/h 5bieg) pokazał nawet 4,4L ale brzydzę się takim stylem jazdy więc po 20-30km nie wytrzymuję nerwowo i muszę go przegonić
Miasto: 6,4-8,3 na komputerze, jak rozgrzany to można do ok.6,2 zejść
Ale gdybym dorwał takiego 1,6L w benzynie to wyniki byłyby dużo wyższe, a wrażenia z jazdy(niski moment i skrzynia 5) przeciętne...
Własnie dlatego uwielbiam Dieselka
trasa ze światłami np. Wiślanka(Wisła-Katowice) 5,1-5,9L przy normalnej jeździe
Jak poszaleję to do 6,6 potrafi wejść
test zwany "walka z oporem powietrza (110km/h 5bieg) pokazał nawet 4,4L ale brzydzę się takim stylem jazdy więc po 20-30km nie wytrzymuję nerwowo i muszę go przegonić
Miasto: 6,4-8,3 na komputerze, jak rozgrzany to można do ok.6,2 zejść
Ale gdybym dorwał takiego 1,6L w benzynie to wyniki byłyby dużo wyższe, a wrażenia z jazdy(niski moment i skrzynia 5) przeciętne...
Własnie dlatego uwielbiam Dieselka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2219443 - mój kopciuch @168KM/402Nm Dynosoft