GTD SB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Przelotowy wydech i dobry, szeroki downpipe dają bardzo dużo przy turbo T3, co prawda nie ma szans aby T3 dorównało mniejszej turbinie w kwestii szybkości wkręcania, bo mniejsze turbo to mniejszy wirnik i większa siła bezwładności... Ale jak kolega bije w duża moc, powiedzmy rzędu 110KM to T3 jest idealne... zwłaszcza z pompa 10mmi ja tez sie z Toba nie zgodze niewiem co byś robil to i tak jest to duze turbo i trzeba postarac sie zeby nadmuchalo. laga zmneijszysz pompa dawka i ilosc paliwa ale powiedz mi jak ma wtedy nie dymic skoro ma duzop paliwa a turbo i tak wysokok sie zaczyna krecic. zobacz na wykresy T2 i T3
Sam myślę nad pompą 10mm by Trochim ale chwilowo brak funduszy, bo taki interes co się orientowałem to wydatek około 600zł za kompletna pompe w ogóle coś mam mało czasu, bo nawet leżącego od dłuższego czasu intercoolera nie mam kiedy założyć ;(
Na przyszłość nie określaj tak położenia tematu, bo bankowo zmieni swoje położenie:) Tylko linki zapodawaj...jacek_gtd pisze:panowie jak czytam ten post to wydaje mi sie ze pomozecie mi w rozwiazaniu mojego problemu, jest na forum nad tym tematem! pomocy !!!!
montaż wskaźnika się przedłużył o prawie tydzień ale już jest na swoim miejscu model autogauge za 70zł działa fajnie ale jakos dziwnie te turbo pompuje, jadę na 2,3,4 biegu 2000obr wciskam gaz do oporu pompuje 0,1bara dochodzi do 3000obr ciśnienie rośnie na całe 0,2B przy 3500obr jest już ok 0,25B i w okolicach tak 3900obr dostaje kopa i nagle ładuje 0.6b i tak do ok 4200obr potem już spada, co jest nie tak z nim?? wydaje mi się że od tych powiedzmy 2500obr powinien już porządnie ładować?
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
w sprawach disla jestem jeszcze początkujący. Można tą śrubę przy gruszcze wkręcic na maxa?? bo teraz chyba jeździi jak seryjny 1V jak zacznnie turbo dmuchać to zmiana biegu i znowu czekam do prawie 4000 aż zacznie pompować?
Ostatnio zmieniony ndz paź 19, 2008 00:39 przez bvw08, łącznie zmieniany 2 razy.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]