I ja dorzucę swoje do tematu .Co do wymiany oleju to sprawa jest prosta .wymieniamy co ok.10tys.km .lub nie rzadziej jak raz w roku .Nie ma co się spierać czy wymieniamy co 10 tys czy co 7,5 tys.Stan jakościowy oleju w dużym stopniu zależy od tego jak auto jest używane .Myślę że ktoś kto jeżdzi spokojnie z optymalną temp.silnika i z przewagą trasy może sobie spokojnie wymieniać dobry jakościowo olej co 10tys a nawet pużniej .Bez obaw że olej jest już w kiepskim stanie .Natomiast sytuacja ma się zupełnie inaczej kiedy auto jest używane na krótkich, kilku kilometrowych trasach jest często gaszone i odpalane ,szczególnie w okresie zimowym ,nie osiągając nawet w czasie jazdy swojej zalecanej temp.ok90 stopni.Wtedy właściwości użytkowe olej traci najszybciej i wymiana co 7 tys nie jest przesadą .Ja mam zasadę że jeżeli nie zrobię na oleju w ciągu roku 10tys to wymieniam olej przed zimą ,czyli raz w roku.Mój silnik ma 267tys przebiegu a jeżdzę na valvoline max life 10w40 no i oczywiście polecam ten olej wszystkim bo to naprawdę dobry olej.Trochę to wszystko nie na temat bo temat jest o uszczelce pod klawiaturę ale jak już zeszło na temat oleju ...
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018