AAZ Wyciek paliwa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
AAZ Wyciek paliwa.
karol8114, gdybyś szukał kompletnego tłoko-rozdzielacza,to szukaj najlepiej razem z falą,bo w AAZ było przynajmniej 2 rodzaje pomp,w których były różne podstawy tłoczka (to z klinem na fotce) i średnicą możesz nie trafić w średnicę swojej fali.
Re: AAZ Wyciek paliwa.
Panowie spać nie mogłem, naprawdę wysunąłem głowiczkę tylko na szerokość wymiany oringu , no i stało się, dlaczego?
Tak to wyglądało.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
AAZ Wyciek paliwa.
Odpowiedzi mogą być 2,a w zasadzie 3.karol8114 pisze:dlaczego?
1.Za daleko wysunąłeś głowicę.
2.Po wysunięciu ruszyłeś kołem pasowym.
3.Nierównomiernie dokręcałeś śruby.
AAZ Wyciek paliwa.
Kołem nie ruszyłem, to była dziewicza ingerencja w pompę wtryskową no i się ... aż mi wstyd, robiło się silniki w ciężarówkach itp. a tu taka zmoka. Auto stoi u ojca, po skontaktowaniu, okazało się że ukręciło również główny wałek, rozsadziło cały środek, tak więc szukam pompy, Munior posiada pompę od Transportera, bez LDA, seryjnie ten silnik ma 68 koni, więc pewnie zamulił bym auto. Ma ktoś ori pompę z LDA do AAZ?
AAZ Wyciek paliwa.
odp. 1 postkarol8114 pisze:Panowie spać nie mogłem, naprawdę wysunąłem głowiczkę tylko na szerokość wymiany oringu , no i stało się, dlaczego?
AAZ Wyciek paliwa.
Dla zainteresowanych numer origu 2 460 210 012 BOSCH, może się komuś przyda, cena 7 zł.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
AAZ Wyciek paliwa.
Jakby co to też taką mam-Transporter,silnik ABL,ECO Turbo Diesel bez LDA,tylko jest jeden myk-regulacja na fasolkachkarol8114 pisze:Munior posiada pompę od Transportera, bez LDA,
Pompa wtryskowa już zamówiona, ori z AAZ, z tygodniową gwarancją, niby wszystko OK, jak będzie? sami zobaczymy bo na bieżąco będę o wszystkim Was informował, póki co mam na sprzedaż oring uszczelniający( zamówiłem dwa, za niski koszt zamówienia) no i części które się uratowały z pompy.
AAZ Wyciek paliwa.
i nie pasuje do mocowania AAZMichaś_1977 pisze:Jakby co to też taką mam-Transporter,silnik ABL,ECO Turbo Diesel bez LDA,tylko jest jeden myk-regulacja na fasolkach
za ile?karol8114 pisze:Pompa wtryskowa już zamówiona, ori z AAZ, z tygodniową gwarancją, niby wszystko OK, jak będzie?
AAZ Wyciek paliwa.
400 zł za pobraniem, niby po uszczelnieniu u pompiarza, koleś sprzedaje bo twierdzi że padł mu klin na wale no i wiadomo co się z tym wiąże.
AAZ Wyciek paliwa.
-
Ostatnio zmieniony pn wrz 13, 2010 07:27 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.