Tak mi palił przy ciągłej jeździe po autostradach Holandia Niemcy Polsa na ich ropie i naszej teżmarcin999 pisze:tez mam 1Y i zadko jezdze po 130 ale 4.4 to mi nigdy nie spalil przy 100km/h w tarsie da sie nieco ponizej 5 ale przy 130 to nie wiem nie wydaje mi sie...ryba_71 pisze:Mój MK III 1.9 D w trasie przy prędkościach do 130 km/h pali 4,4 l ON na 100 km. Na innym paliwie nie sprawdzałem.
Spalanie na roznych rodzajach paliw
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
w to uwierzę. mój 1Y na trasie Bruksela-Poznań w 3 osoby+ładunku w całą możliwą resztę wolnego miejsca (tył leżał na asfalcie prawie) i jadąc ok. 120-130 spalił ~5 (ropa z Belgii)ryba_71 pisze:Tak mi palił przy ciągłej jeździe po autostradach Holandia Niemcy Polsa na ich ropie i naszej też
na trasie w Polsce też daje się zejść poniżej 5, ale wyprzedzanie na emeryta, żadnych redukcji, katingu powyżej 3,5 tys obrotów i przekraczania 110km/h
no, a w temacie głównym - mój najlepiej szedł na ukraińskim+kilkanaście procent rzepaku, do tego spalił śmiesznie mało - mimo deptania, ciągłego wyprzedzania, hamowania itp spalił równo 5L/100
był mk3, jest prawie mk4
Spotkałem się z opiniami, że na niektórych stacjach na "dzikim zachodzie" dolewają do ropy gazoliny więc może dlatego. Ja miałem podobne odczucie na ropie ze wschodu (auto jakby mocniejsze)adas01 pisze:mój najlepiej szedł na ukraińskim+kilkanaście procent rzepaku, do tego spalił śmiesznie mało - mimo deptania, ciągłego wyprzedzania, hamowania itp spalił równo 5L/100