Witam
Dzisiaj znowu walczylem z autkiem... Z rana sprawdzilem zaworek n109. Dzialal bez zarzutu, naladowalem akumulatorek, poszedlem by sprawdzic czy paliwko leci do wtryskow byly zapowietrzone z filtra to nie lecialo paliwo w ogole, z momentem tych mrozow i krecenia uklad pewnie lapal powietrze. Odkrecilem filtr i akumulatorek na jutrzejsza probe odpalenia. Kupie troche ropy do filtra posrawdzam szczelnosc dolotow i zobacze czy to to .
Golf IV Zgasł i nie można bylo go odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dolej paliwa i troszkę denaturatu, niech rozpuści ten lód i połączy się z wodą
zaraz po kręceniu rozrusznikiem jak nie odpali posłuchaj w okolicach filtra czy gdzieś nie syczy.
A wiec...
Odpalilem razem z ojcem odpowietrzylismy caly uklad, akumulaltor naladowny, Dolalem paliwa z dodatkiem ulepszacza, ciekawe co to da i czy faktycznie ucieka mi paliwo bo co dopiero troche przegonilem go z tym dolanym... Jak na razie to niepolecam nikomu orle.. i zwyklego paliwa bynajmniej na mazurach bo juz im te cudo z dodatkiem biokomponentow zamarzlo w dystrybutorze. Te lepsze zwane ve.. podobno ich nie ma. Ciekawe czy to bylo powodem. A jesli nie to i tak to co bylo w filtrze to ciezko nazwac paliwem , ktore podobno metnieje juz od -10 st...
Odpalilem razem z ojcem odpowietrzylismy caly uklad, akumulaltor naladowny, Dolalem paliwa z dodatkiem ulepszacza, ciekawe co to da i czy faktycznie ucieka mi paliwo bo co dopiero troche przegonilem go z tym dolanym... Jak na razie to niepolecam nikomu orle.. i zwyklego paliwa bynajmniej na mazurach bo juz im te cudo z dodatkiem biokomponentow zamarzlo w dystrybutorze. Te lepsze zwane ve.. podobno ich nie ma. Ciekawe czy to bylo powodem. A jesli nie to i tak to co bylo w filtrze to ciezko nazwac paliwem , ktore podobno metnieje juz od -10 st...
Oficjalne moge powiedziec ze ropa mi zamarzla ! Teraz auto smiga i pali jak zawsze czyli dobrze... Problem rozwiazany, oby zima juz nie przyszla
-
- Nowicjusz
Re: Golf IV Zgasł i nie można bylo go odpalic
Ja mam również podobny problem...
Golf IV 98r 1.9 TDI 90km.
Witam miałem dziś nieprzyjemną sytuacje a mianowicie wracalem ze szkoły i w pewnym momencie zgasł mi samochód, na zegarach pojawiło sie grzanie świec i sam zaraz zapalił. Podjechałem 1 km dalej i zgasł mi całkowicie. Już i od tej pory nie mogę go już zapalić. Dodam jeszcze ze z rana jak jechałem to zaczeło coś tak delikatnie szarpać, po chwili ustało.
* sprawdziłem na wtryski jest podawane paliwo.
*psikałem preparatem w rure od filtru powietrzea i nadal nic .
* paliwo napewno nie było zamarzniete, gdyż tankuje te droższe paliwo i dolewam odp ilość preparatu.
Edit:
Skutek przyniosło popsikanie płynem do zastyków złącza któe jest przymocowane do elektorzaworu N109 na pompie wtryskowej.
Golf IV 98r 1.9 TDI 90km.
Witam miałem dziś nieprzyjemną sytuacje a mianowicie wracalem ze szkoły i w pewnym momencie zgasł mi samochód, na zegarach pojawiło sie grzanie świec i sam zaraz zapalił. Podjechałem 1 km dalej i zgasł mi całkowicie. Już i od tej pory nie mogę go już zapalić. Dodam jeszcze ze z rana jak jechałem to zaczeło coś tak delikatnie szarpać, po chwili ustało.
* sprawdziłem na wtryski jest podawane paliwo.
*psikałem preparatem w rure od filtru powietrzea i nadal nic .
* paliwo napewno nie było zamarzniete, gdyż tankuje te droższe paliwo i dolewam odp ilość preparatu.
Edit:
Skutek przyniosło popsikanie płynem do zastyków złącza któe jest przymocowane do elektorzaworu N109 na pompie wtryskowej.