sebador82 pisze:nastawnik wyczyszczony, dalej to samo, koleś co mi go czyścił powiedział że to wina pompy bo cytuje "nie pracuje na całym zakresie" . Za czyszczenie nastawnika zapłaciłem 60 zł. nie wiem czy to nie za mało i czy wyczyścił go dobrze,
Pewnie nie było czego czyscić
bo te objawy
sebador82 pisze: podczas przyśpieszania na 3,4,5 biegu odczuwalne jest przerywanie, tak jakby na ułamek sekundy brakowało paliwa.
bardziej pasują do niesprawnego wtrysku sterującego ,niż do nastawnika ...tym bardziej ,że testowe odpinanie sygnału szybkosci z imulsatora nic nie pomagało ...ja bym się po tym nastawnika na pewno nie czepiał
Objawy nastawnika ,a objawy wtrysku sterującego ,są tak ewidentnie różne ,ze nie sposób ich nie odróżnić ,a tym bardziej pomylić
ale to będzie wiedział ktoś ,kto ma z tym często do czynienia ...Tak samo jak bedzie znał sposób na sprawdzenie wtrysku sterującego ,bez jego wyciągania i na chodzącym silniku
Kiepski ten Twój mechanior ,skoro o tym nie wie
ale niech się uczy ,na własnych błedach
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018