[Vento AAZ] szarpie przy 2200 obrotów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Aha a mam jeszcze pytanie. Czy w silnikach AAZ jest właśnie taka pompa jak u mnie na tym zdjęciu?? Bo juz mam wątpliwości że może ja mam jakąś inną lub coś jest z nią nie tak. Na dniach podjade jeszcze do pompiarza i może on coś poradzi. Może to właśnie wina pompy?? Jak ma ktoś jeszcze jakieś pomysły to prosze o rady. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
(OO==vw==OO)
Mam jeszcze pytanie, czy był ktoś u mechanika w Skrobowie koło Lubartowa w lubelskim?? Znajomy chwalił i podobno dużo ludzi u nieo naprawia. Słyszałem że dobry jest w te klocki(tzn. pompy wtryskowe). Jeżeli ktoś wie coś na ten temat to bardzo prosze o kontakt. Dziś moze pojade lub jutro i sie zorientuje w temacie. A dla RobertP . Dzięki Wielkie za fote. pozdrawiam
(OO==vw==OO)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Niestety regulacja śrubą od wydatku szczątkowego też nic niedała tak jak to opisał snajper_80 . Byłem u mechanika i miałem robiony rozrząd.Podobno był wcześniej pasek źle założony i niby trzeba było nagwintować wał bo śruba była już zjechana i chyba nową założyli a do tego uszczelniacz wymienili. Jak pojechałem autko odebrać to wybrałem się na jazde próbną i nic sie niezmieniło. Nadal szarpał. Został na kolejne dwa dni i niestety nic nieumieli zrobic. Pomocy bo już niewyrabiam z tym...pozdrawiam
(OO==vw==OO)
witam wymiana poduszek tez nic nie daje tak sie zastanawiam czy to czasami nie jest wina tarczy sprzegłowej bo przy ruszaniu szarpie jakby byly luzy na zawieszeniu a takich nie ma bo juz sprawdzalem a nic innego nie przychodzi mi do glowy czy ktos moze mial juz takie problemy i wie cos wiecej na ten temat
Tak sie zastanawiam że chyba ten problem niejest od silnika ani od pompy bo zauwazyłem jak z prędkości tak około 100/h puszcze całkowicie pedał gazu to gdy predkosć zejdzie do 80/h tez tak szarpie dziwnie. Ostatnio to zaczał i przy innych prędkościach tak sie zachowywać. Czekam dalej bo tez juz jestem po wymianie poduszki i lipa nadal...pozdrawiam;)
(OO==vw==OO)