[ MK4 1,9TDI AHF ] WYMIANA ROZRZĄDU !
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie już zgłupiałem! Bardzo proszę o pomoc,
podsumujmy:
Silnik : AHF - jakie powinno być wskazanie kąta wtrysku na biegu jałowym ???
U mnie aktualnie 83-86 !!! - co ciekawe przy zwiększeniu obrotów kąt zmniejsza ! - tak powinno być ???
Z góry dziękuje wszystkim życzliwym.
PS. przy uruchomieniu TDI Timing miga kontrolka świec żarowych, pokazuje się wykres na 5 sec i wywala ERROR w pierwszym polu odczytu...
podsumujmy:
Silnik : AHF - jakie powinno być wskazanie kąta wtrysku na biegu jałowym ???
U mnie aktualnie 83-86 !!! - co ciekawe przy zwiększeniu obrotów kąt zmniejsza ! - tak powinno być ???
Z góry dziękuje wszystkim życzliwym.
PS. przy uruchomieniu TDI Timing miga kontrolka świec żarowych, pokazuje się wykres na 5 sec i wywala ERROR w pierwszym polu odczytu...
czytałem o rozrządzie i się troche przraziłem, że nie wymieniłem po 60tys. wiec skontaktowałem się z ASO, w którym pracuje mój dobry kolega i powiedział mi że rozrząd w 1.9 PD AJM co 60tys, ale do roku 2001 już po 01 co 90tys, a AGP, AQM, ALH, AGR, AHF, ASV co 90tys. powiedział, że co 60tys. to naciąganie ludzi, dodał również że warto kupić w komplecie tylko pasek VW bo po wpadkach jakie mieli jest bardzo dobry jakościowo i zapewni bezproblemową eksplatacje. Wiec czekam na 180tys. i dopiero wtedy wymieniam! pozdrawiams
VW MANIAK :)