nie pomylil sie bo w AFN sterowanie turbina odbywa sie poprzez podcisnienie, natomiast w 1Z cisnieniem (dlatego jesli chce sie zmieniac turbo na to ze zmienna geometria np z AFNa to trzeba zmieniac kompa i sterowanie turbo)Scotto pisze:Adamm, niema problemu ja wiem ze wiesz na ten temat troszke tylko sie zastanawiam czy piszacy posta wniknal we wszystkie sprawy? w temacie nawet popelnil blad podcisnienie, czy to jest mozliwe?
AFN 110KM brak mocy ,ale wiadomo juz dlaczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Witam widze ze jestes tutaj dobrze obeznanym kolegą któy mógł by mi pomóc z moim autem .
Mianowicie sprawa wygląda ta nie dawno jadąć autem nagle auto straciło nic nie pomagało aż pojechałem na VAG do serwisu BOSCHA ztwierdzono że trzeba wyminieć przepływomierz i zmienić filtr który był stożkowy na ten orginalnY. wyminili filtr i założyli stary przepływomierz bo na nowy akurat nie był mnie stać . po wszytskim było jak zadawna 110 koni rwało auto do przodu tak jak trzeba aż o niedawna sytuacja się powtórzyła brak mocy wiec nie zajeżdzając do serwisu kupiłem i wymieniłem przepływomierz oczywiście nowy bez skutku nic się nie poprawiło wiec oddałem go spowrotem do sklepu, byłem u fachowca zaczoł sprawdzać te przewody co biegną koło szyb te od zaworów n-75 itp. było ok on stwierdził dmuchając do któregoś z nich że to nie wina przepływo mierza ani elektroniki pewnie by to już zrobiłal ale nie ma czasu do dzis dnia.co robić
Mianowicie sprawa wygląda ta nie dawno jadąć autem nagle auto straciło nic nie pomagało aż pojechałem na VAG do serwisu BOSCHA ztwierdzono że trzeba wyminieć przepływomierz i zmienić filtr który był stożkowy na ten orginalnY. wyminili filtr i założyli stary przepływomierz bo na nowy akurat nie był mnie stać . po wszytskim było jak zadawna 110 koni rwało auto do przodu tak jak trzeba aż o niedawna sytuacja się powtórzyła brak mocy wiec nie zajeżdzając do serwisu kupiłem i wymieniłem przepływomierz oczywiście nowy bez skutku nic się nie poprawiło wiec oddałem go spowrotem do sklepu, byłem u fachowca zaczoł sprawdzać te przewody co biegną koło szyb te od zaworów n-75 itp. było ok on stwierdził dmuchając do któregoś z nich że to nie wina przepływo mierza ani elektroniki pewnie by to już zrobiłal ale nie ma czasu do dzis dnia.co robić