Witam pytanko po czym poznac czy to jest silnik 1Z czy AHU
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zwracam honorDrAndrzej pisze:inek01 moj AHU ma czujnk ciśnienia doładowania nie w ECU - a zewnętrzny : dokładnie taki jak tu :
http://www.geocities.com/tech4tdi/pages/map.html
Faktycznie jest cos takiego w B5. Sprawdzilem w ETKA po numerze czesci z linku.
W Mk3 AHU tego nie ma.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
panowie o czym wy tu gadacie
AHU i 1Z to dokladnie te same silniki. Pewnie VW'owi numeraci w 1Z zabraklo i zrobili sobie AHU.
Oczywiscie ze w niektorych rocznikach byly zmiany np. byly 1Z z nastawnikiem na potecjometrze i byly na indukci .
Tak samo byly AHU u mapsensorem w ecu i byly po 09/97 z mapsensorem w rurze.
Tak samo jak np. AFN
Pompy wody tez moze sie zmienily. Ale silniki sa takie same.I dane regulacyjno diagnostyczne i osiagi itd.
Wiec co to za roznica czy to 1Z czy AHU ??
AHU i 1Z to dokladnie te same silniki. Pewnie VW'owi numeraci w 1Z zabraklo i zrobili sobie AHU.
Oczywiscie ze w niektorych rocznikach byly zmiany np. byly 1Z z nastawnikiem na potecjometrze i byly na indukci .
Tak samo jak np. AFN
Pompy wody tez moze sie zmienily. Ale silniki sa takie same.I dane regulacyjno diagnostyczne i osiagi itd.
pozdr.
voss
voss
wielkie dzieki mam nadzieje ze to jest prawda bo dzisiaj dzwoniłem dovoss pisze:panowie o czym wy tu gadacie
Tak samo jak np. AFN
NOMY i oni sami niewiedzą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- niemniem
- Nowicjusz
- Kontakt:
to AHU - btw bardzo czysty pod klapą ... nice
a to 1Z
trochę się różnią ułożeniem rur, nie wiem jak z innymi rzeczami
a to 1Z
trochę się różnią ułożeniem rur, nie wiem jak z innymi rzeczami
Ostatnio zmieniony śr lip 25, 2007 03:13 przez niemniem, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]Passat B4 1,9 Turbo Diesel Intercuuuuuler ^^ (1Z+) www.forum.vw-passat.pl[/b]
... a zgodzę się, że to tylko teoria, jakś różnica jest między 1Z i AHU, a i tak chodzą jak chcą (jak są zadbane, zawirusowane, itd ...) , a mój coś muli trza mu dobrego lekarza, byle nie mechaniora "dentysty" (takiego co zawsze coś znajdzie, nawet jak nie boli), nie zamierzam się kłucić (tu dla inek01 i ) poprostu jest to forum i każdy może podzielić się wiedzą, wyrazić swoje opinie, poprosić o koleżeńską pomoc itd itd ... a najlepiej tdi
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy