Co ile km filtr powietrza?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- g-o-q
- Mały gagatek
no kolego olej to co roku koniecznie lub ( w moim przypdku) co 15kkm, w zależności co wystąpi wcześniej.
Podłączam się pod phytanie:
Co to kurcze est ten filtr odśrodkowy, czy bocznikowy???
Ja wymieniam wszystko co 15kkm:
Oleju, powietrza, p.pyłkowy
i co 30kkm
palwa
Podłączam się pod phytanie:
Co to kurcze est ten filtr odśrodkowy, czy bocznikowy???
Ja wymieniam wszystko co 15kkm:
Oleju, powietrza, p.pyłkowy
i co 30kkm
palwa
[b]Das Auto:[/b]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1893537#1893537
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1893537#1893537
- bandit_600
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
filtr powietrza i paliwa wymienisz sam, poradzisz sobie, ja tak zrobilem po tym jak mechanior powiedział że chce za wymianę tych filtrów 40PLN (rok temu) zajelo mi to jakies 30 minut,matekone1987 pisze:ja mam male skromne pytanko;d ktos jest w stanie mi powiedziec ile u przecietnego mechanika kosztuje wymiana filtrów( powietrza, paliwa, oleju) i rozrzad??
za wymianę paska rozrządu z rolką napinającą zaplacilem 250, oczywiście koszt tej wymiany bywa rozny
pozdrawiam
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jest to dość trudne pytanie gdyż, rożnie to bywa i zależy to od wielu czynników.matekone1987 pisze:ile u przecietnego mechanika kosztuje wymiana filtrów( powietrza, paliwa, oleju) i rozrzad??
Filtr powietrza i paliwa możesz spokojnie wymienić sam, to jest naprawdę bardzo proste. mechanik skasuje cię pewnie 30-50zł za wymianę tych filtrów (trudno przywidzieć ile,różni czarodzieje bywają)
Filtr oleju zmienią ci przy wymianie oleju, każdy serwis olejowy to zrobi
Ja mam tak że płace za olej i filtr - a wymiana niby gratis- oczywiście wliczone w cenę, ale i tak taniej to mi wychodzi niż bym to sam zrobił
Rozrząd - robocizna hmm, ja byłem u kilku mechaników i była mowa- od 150-200zł,
ale z tym może być też różnie, bo rożne "zakłady" są i rożne ceny...
Dzieki wielkie za odpowiedz...musze jeszcze raz zoabczyc jak wymienic filtr powietrza i paliwa...moze ogarne to sam pzdritaliano_83 pisze:Jest to dość trudne pytanie gdyż, rożnie to bywa i zależy to od wielu czynników.matekone1987 pisze:ile u przecietnego mechanika kosztuje wymiana filtrów( powietrza, paliwa, oleju) i rozrzad??
Filtr powietrza i paliwa możesz spokojnie wymienić sam, to jest naprawdę bardzo proste. mechanik skasuje cię pewnie 30-50zł za wymianę tych filtrów (trudno przywidzieć ile,różni czarodzieje bywają)
Filtr oleju zmienią ci przy wymianie oleju, każdy serwis olejowy to zrobi
Ja mam tak że płace za olej i filtr - a wymiana niby gratis- oczywiście wliczone w cenę, ale i tak taniej to mi wychodzi niż bym to sam zrobił
Rozrząd - robocizna hmm, ja byłem u kilku mechaników i była mowa- od 150-200zł,
ale z tym może być też różnie, bo rożne "zakłady" są i rożne ceny...
Chłopy i dziewczęta de facto wymiana filtrów zależy od wielu czynników m.in. od zapylenia atmosfery na danym rejonie, ale co 60 tyś to przesada, tak samo jak 2 razy w roku t też przesada najlepiej wymienić filtr raz na 24 miesiące lub co ok 15 tyś.
oto link do zrzutu ekranu z programy VIVID Workshop Data ATI:
http://zapodaj.net/2a195360f55c.jpg.html
oto link do zrzutu ekranu z programy VIVID Workshop Data ATI:
http://zapodaj.net/2a195360f55c.jpg.html
Ostatnio zmieniony sob wrz 26, 2009 14:57 przez reanimat, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
reanimat pisze:reanimat
Widzę, że lubisz archeologię i "odkopy"Wysłany: 05 Maj 2009 21:30
Oczywiście masz rację, więc pozostawmy to do przeanalizowania każdemu we własnym zakresie.. jedni zmieniają olej co 10 inni co 15 tyś.. i filtry to samo...reanimat pisze:Chłopy i dziewczęta de facto wymiana filtrów zależy od wielu czynników m.in.
Każdy jest "panem" własnego auta ... i nich sam decyduje co dla jego auta jest najlepsze
italiano_83,
Tam zaraz archeologię, Golfika MK2 kupiłem bo tani w eksploatacji i auto było potrzebna od zaraz do pracy.
Mam dla każdego propozycję, pewnie wszyscy już słyszeliście i stronie www.autocentrum.pl, zapraszam na stronę można w łatwy sposób zarządzać własnym autem polecam każdemu.
Tam zaraz archeologię, Golfika MK2 kupiłem bo tani w eksploatacji i auto było potrzebna od zaraz do pracy.
Mam dla każdego propozycję, pewnie wszyscy już słyszeliście i stronie www.autocentrum.pl, zapraszam na stronę można w łatwy sposób zarządzać własnym autem polecam każdemu.
- italiano_83
- V.I.P.