wysokie spalanie na jałowym biegu 0,7l/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie przed czyszczeniem EGR-a i dolotu - pokazywał 0,6-0,8 ..... po czyszczeniu - przez pierwsze 2mc --- 0,4-0,5l/h ,,,,, teraz po ponad roku od czyszczenia mam 0,6
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
A to bardzo ciekawe co piszesz Haki, poniekąd ma to sens a ponieważ będę czyścił w tym roku u siebie i to pewnie jakoś niedługo bo już się ładnie robi ciepło to sprawdzę to u siebie.Haki pisze:U mnie przed czyszczeniem EGR-a i dolotu - pokazywał 0,6-0,8 ..... po czyszczeniu - przez pierwsze 2mc --- 0,4-0,5l/h ,,,,, teraz po ponad roku od czyszczenia mam 0,6
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
Re: wysokie spalanie na jałowym biegu 0,7l/h
Witam wszystkich, silnik AAZ, miarka litrowa postawiona na akumulator, oddzielne przewody doprowadzone do miarki, silnik rozgrzany do temp. roboczej, stoper w rękę i naprzód, spalanie wyniosło dokładnie 650 ml/h, a więc przyjmijmy że 0,7l/h. Auto bez obciążenia klimą itd.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
miałem kiedyś autko z tym silnikiem i nigdzie nie mogłem znaleźć informacji odnośnie spalania na godzinę. A tak na marginesie temperatura robocza to 90 stopni czy 70 ?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest
tylu idiotów
tylu idiotów
Tez nie mogłem znaleźć informacji na ten temat, więc postanowiłem dokonać pomiaru osobiście, kupno przewodów ok 5 zł, litowa miarka zawinięta z kuchni, satysfakcja bezcenna. temp. robocza 90 stopni.