Jakie ciśnienie doładowania w MK3 1.9TD AAZ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- szerszeniak
- Użytkownik
- Kontakt:
SouleR, zrobilem pościk na ten temat poczytaj sobieTU a nawet obejrzyj
sprzedam pompe wtryskową 1,6TD silnik SB
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
felgi 15" BBS i całe auto http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1942956
Norma Euro obowiązywała chyba od (dokładnie nie wiem) 95roku i od tego roku każdy passat miał EGR ciekawe jest tylko że nie każdy golf miał EGR. EGR podaje spaliny w odolot bla bla bla zasyfia i reakcje na pedał gazu opóźnia - sam sobie odpowiedz na pytanie czy to dobrze ja EGR jeszcze mam ale nie działa bo odłączyłem sterowanie nim (jest teraz cały czas w pozycji zamkniętej ) i w dolot nie leci syf tylko czyste powietrze z suszarki, swoją drogą to co dziomal wkleił to jest EGR zółty przewodzik idzie do sterowania pod puszką filtra paliwa (Passat 95' B4). Recyrkulator pójdzie na zieloną trawkę u mnie w momencie zakładania IC (kolanko kolektora będe musiał obrócić o 180*)
wracając do tematu osobiście mam pompę ustawioną na 3/4obrotu zwiększonej dawce , seryjnym LDA , 0,8 bara ciśnieniu i teraz wynik jest 5l w trasie , w mieście nie dam rady zejść niżej jak 5,5l a max spalanko to blisko 8 jak zaczne świrować
wracając do tematu osobiście mam pompę ustawioną na 3/4obrotu zwiększonej dawce , seryjnym LDA , 0,8 bara ciśnieniu i teraz wynik jest 5l w trasie , w mieście nie dam rady zejść niżej jak 5,5l a max spalanko to blisko 8 jak zaczne świrować
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
czyli mozna odlaczyc ten zolty wezyk od zaworu egr i nic sie nie stanie? to juz wiem czemu w kolanku dolotu przed kolektorem ssacym byl taki syf. kutfa sadza nasaczona olejem z odmy
pasiak jak zwiekszyles dawke paliwa? ktora sruba na pompie? u mnie i tak dawka moze byc zla, bo mam tuleje w pompie do wymiany i cieknie ropka.
aha dzisiaj wlalem rzepakowego ale tylko 3 litry na 30 ropki. jak bede mial drobne to doleje jeszcze troche
pasiak jak zwiekszyles dawke paliwa? ktora sruba na pompie? u mnie i tak dawka moze byc zla, bo mam tuleje w pompie do wymiany i cieknie ropka.
aha dzisiaj wlalem rzepakowego ale tylko 3 litry na 30 ropki. jak bede mial drobne to doleje jeszcze troche
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Hmm jesli ten EGR taki nie potrzebny to czemu go montowali... kolejna sprawa ja po odłaczeniu nie poczułem rzadnej róznicy....
pasiak przy intercoolerze bedziesz musiał lub nie kwestia jak i co... u mnie sie np. nie da...
Hmm mówisz ze masz zwiekszona dawke... hmm moze wpadniesz na spot passatów? chetnie bym sie z toba ustawił i sprawdził jak mój aaz idzie w porównaniu do twojego...
pasiak przy intercoolerze bedziesz musiał lub nie kwestia jak i co... u mnie sie np. nie da...
Hmm mówisz ze masz zwiekszona dawke... hmm moze wpadniesz na spot passatów? chetnie bym sie z toba ustawił i sprawdził jak mój aaz idzie w porównaniu do twojego...
- Rapix
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
No niby tak
moje auto jest bardzo ekologiczne szczególnie jak 1 i w pedał albo 2 w tedy bardzo dobrze to widac hehe...
Ja sie przymierzam do robienia wydechu i intercoolera... intercooler po 10 czerwca a wydech pewnie po 10 lipca... i koniec modów w tym silnik i tym aucie... dalej to odkładanie na nowe auto
moje auto jest bardzo ekologiczne szczególnie jak 1 i w pedał albo 2 w tedy bardzo dobrze to widac hehe...
Ja sie przymierzam do robienia wydechu i intercoolera... intercooler po 10 czerwca a wydech pewnie po 10 lipca... i koniec modów w tym silnik i tym aucie... dalej to odkładanie na nowe auto
SouleR nie wiem jak masz zbudowane sterowanie EGR u mnie siedzi zaworek z zasilaniem oraz poborem sygnału z pompy (patrząc na pompę przy części wysokociśnieniowej od dołu taki kabelek) ja poprostu rozpiąłem kostkę od zaworu schowanego pod filtrem bo u mnie żółty przewodzik jest podłączony 3nikiem z podciśnieniową pompą w celu otwierania EGR(jeśli sklerozy nie mam ) odepnij spróbuj jak zobaczysz żę EGR zamknie ci się a po dodaniu gazu nic się nie będzie działo to sprawdz na ulicy jak reakcja wozu na gaz. Na temat podnoszenia dawki http://vwdiesel.net/phpBB/viewtopic.php?t=579 także tego co ja odłączyłem u siebie włącznie z ustawieniem obrotów.
Rapix kiedyś się spotkamy ...
Rapix kiedyś się spotkamy ...