Kolego ja miałem w moim golfie taki sam problem i znawcy, mechanicy jednym głosem mówili " Pompa paliwa!!! , Turbo!!! , Wtryski !!!! " Diagnozy najgorsze z możliwych...... Była teza że pompa się przegrzewa i termiczny ją odcina...a wiesz co to było.... PRZEKAŹNIK za 15 zł... chyba o numerze 105...czy 108 kurde teraz nie pamiętam ale sprawdź przekaźniki kolego jeśli któryś po zgaśnięciu auta jest bardzo gorący tzn. że może być uszkodzony
. Ja o mały włos się nie zabiłem bo mi samochód pierwszy raz zgasł przy wyprzedzaniu więc było gorąco.... A to taka pierdoła. Dowiedziałem się o tym przez jednego kolesia który zajmuje się tylko elektroniką VAG'ów i powiedział że to nie pierwszy raz i nie pierwszy też raz jak mechanik dobrze wiedział co jest nie tak, ale naciągał na turbo czy coś innego a potem wymienił przekaźnik " po cichu " i było że to turbo... Aha jeszcze jedno... u mnie na komp nie było ani jednego błędu nawet przy podpiętym kompie w czasie jazdy samochód zdechł i komp nic nie wykazał.... Nie wiem no może to być co innego ale właśnie ja miałem taki przypadek... Jak tylko chcesz przypomnij mi na PW to sprawdzę dokładnie który to był przekaźnik bo mam go w schowku
PS: Cały czas mowa o przekaźniku znajdującym się pod maską w skrzynce plastikowej