Golf 3 1,9TDI 1Z -dziwne szarpnięcia w czasie przyspieszania

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: BruceLee30 » śr cze 21, 2006 15:01

Adamm pisze:ja u siebie wyjmowalem wtryski i robota to pikus :)

trzeba je wykrecic ale najlepiej by bylo najpierw sprezonym powietrzem wydmuchac caly syf wokol nich zeby Ci sie nic do srodka nie sypalo.
tak i to najlepiej umyc ta czesc silnika jakim karcherem ze srodkiem, kup do tego nowe podkladki pod wtryski, cala robote rob na wychlodzonym silniku

Awatar użytkownika
Arczi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Arczi » pt cze 23, 2006 15:26

Chyba mam ten sam problem. Mianowicie podczes jazdy zapala się kontrolka od świec zarowych z jednoznacznym szarpnieciem a ostatnio to mi podczas jazdy silnik zgasł aha a po czym poznac który to wtrysk sterujący ?? a ten zaworek o którym pisaliście to on jest na filtrze paliwa tak ?? musze to posprawdzać

[ Dodano: Sro Cze 28, 2006 21:24 ]
Próbowałem ostatnio popukac po wtrysku ale chodzi normalnie ale ostatnio znowu mi auto zgasło aha a jak odpowietrzyłem wtryski to przez 300 km był spokój ale znowu się to nasila chyba wymienie filtr paliwa a pozniej pojade najwyżej do serwisu bosha tam chyba maja vag-a ??tylko ciekawe ile mnie skasują za podłączenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”