SB spala 10L/100km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
zaprzal, masz SB i masz 95 KM, tak. Mi może uda się wydębić może z 80 KM nie mówie, że to mało ale .... Rozmawiałem z mechanikiem i powiedział mi tak, że SB co najważniesze ma turbinę chłodzoną wodą i olejem, ma większe ciśnienie na wtryskach coś porobione z kątem wtrysku dodał jeszcze, że ten mój silnik zawsze będzie wysilony. U siebie już zauważam że turbo puchnie po kilku szybkich startach. Wydech mi się robi z nierdzewki 2,5 cala wrzuce IC i zobaczymy, ale wolałbym wrzucić silnik SB do tego głowice od 1.9 TD i rozglądałbym się za jakąś większą turbiną. Podchodzę tak sceptycznie do 1V ponieważ nie dawno miałem okazje przejechać się SB z 91 roku mi do niego daleko.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
dla mnie to beda glupio wydane pieniadze. To ten sam silnik. Turbine masz tej samej wielkosci a jak chcesz cokolwiek wiecej osiagnac to trzeba zapodac cos duzego T3 lub k24... Glowica od 1.9 nie wiadomo jak sie nadaje do codziennej jazdy, moga byc problemy z odpalaniem na zimno. Na poczatek wystarczy metalowa uszczelka. Wtryskiwacze sie chyba roznia tylko koncowkami... Cinek ma JR i z jakimis problemami z silnikiem mial 89koni... Masz porzadna pompe i wszystko inne dobrze zrobione to osiagniesz to samo co z SB
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
zaprzal, dajesz do myślenia !! No zobaczę. Słuchaj mam dawcę, którego obecnie remontuje i mam pytanko czy brać skrzynie 4T do siebie i turbine garetta T3?? Koło zamachowe już wziąłem i do tego dokupiłem Sprzegło zachsa 210 mm
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
nic nieszkodzi panowie
T3 skad wziac??od czego to turbo
wtryski w SB maja 155b a w 1V chyba 133 jak w zwyklasie moge sie mylic
bo z 1V niemialem do czynienia na zywo
co do tej uszczelki to co z tymi kanalami??wie ktos bo chyba bede wymienial w tygodniu bo poci sie lekko od frontu a nie lubie jak cos nie gra
T3 skad wziac??od czego to turbo
co do tej uszczelki to co z tymi kanalami??wie ktos bo chyba bede wymienial w tygodniu bo poci sie lekko od frontu a nie lubie jak cos nie gra
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Krzylu, T3 byly seryjnie montowane naprzyklad w 1.6 td JR... ale jezeli nie planujesz naprawde duzych modow to bez sensu ja montowac bo bedziesz mial tylko duzego laga...
jak juz mowilem nie robilem tego u siebie, ale planuje to zaryzykowac. Z tego co sie dowiedzialem to do hydraulicznej glowicy powinno pasowac. Musisz sam sprawdzicKrzylu pisze:co do tej uszczelki to co z tymi kanalami??
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
1V ma 155bar ,końcówki 297 takie jak w 1,9D mają inny kąt rozpylania ze względu na zmienioną fortkamerę.Pompa z tłokiem 8mm (ra/sb ma 9mm) ,więc nawet po przełożeniu samej góry będzie mniej wydajna.Natrysk oleju i nadlewane denka tłoków też ma.Krzylu pisze: