Ostrożnie z kręceniem 1.6 TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
autko dobrze sie sprawowało najgorsze było to ze musiałem wcisnac mu amortyzator na pompe ten ktory opoznia zejscie z obrotów bo jak tego nie miałem to wyrywał mi poduchy z pod silnika ale moc mial ja mam załozone opony 215/40/17 z przodu a z tyłu 235/40/17 i dawal rade teraz jak zrobie silnik mysle ze w przyszłym tygodniu skoncze to zakladam mu nowe zawieszenie i wieksze tarcze hamulcowe
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jak uszczelka ok to 1.3 spokojnie, a jak nie, to bedziesz mial powod zeby zalozyc metalowa. same +Tomallus pisze:Ile mogę dmuchnąć, w seryjnym SBeku, na zwykłej uszczelce, bez strachu o silnik?
Ostatnio zmieniony pt sie 24, 2007 21:53 przez souler, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ofkors naturliś ja wohltomcio pisze:oczywiście co złego to nie mySouleR pisze:Tomallus napisał/a:
Ile mogę dmuchnąć, w seryjnym SBeku, na zwykłej uszczelce, bez strachu o silnik?
jak uszczelka ok to 1.3 spokojnie, a jak nie, to bedziesz mial powod zeby zalozyc metalowa. same +
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
uzywamy soku z gumijagód seriomaro_dr pisze:U mnie w 1V nie mogę uzyskać ciśnienia większego niż 0,7 wykręcając imbusem śrubkę z westgate, pompę mam jeszcze bez grzybka. Zastanawiam się jak wy wyciągacie 1,4? Czy pompa ma również wpływ na ciśnienie doładowania?
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
sądze że ma, sprawdź, podkręć turbinke - przejedź sie - i zobaczysz ekektmaro_dr pisze:U mnie w 1V nie mogę uzyskać ciśnienia większego niż 0,7 wykręcając imbusem śrubkę z westgate, pompę mam jeszcze bez grzybka. Zastanawiam się jak wy wyciągacie 1,4? Czy pompa ma również wpływ na ciśnienie doładowania?
potem jeszcze podkręć na kompie śrubke dawki paliwa i wtedy zobaczysz różnice
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
to prawda, moja bestia jeszcze Wam pokaże ogień i dymtomcio pisze:nie ma dymu bez ognia, a właściwie to nie ma ognia bez dymu
eldorado84, Dzięki za wskazówki ale myślę że czas na zmiany, w przyszłym tygodniu montuje pompę z grzybkiem bo z oryginalnej 1V to można sobie podkręcać ale chyba fazy z sokiem z gumi jagód Pompa już jest więc jeszcze tylko chwila wolnego czasu i chęci. eldorado84, niezłego masz "kompa" jak mu dawki paliwa regulujesz
white golfenstein