chodzi tu też o pompowtryski??podobny objaw dają zużyte końcówki wtryskiwaczy.
Przy odpalaniu po nocy kopci na niebiesko...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Ma taki sam problem jak , wy nie mogę dojść do tego dlaczego tak się dziej , cieszko pali na zimnym i kopci na szaro . Jak się zagrzeje po paru minutach to całkowicie zanika dymienie .Wymieniłem 4 świeczki czujnik temperatury , nic to nie dało . Niedawno założyłem turbine po regeneracji wymieniłem olej na Castrol Magnatek 10 -40 i filtr oleju . Turbina rozleciała się i olej dostał się do silnika. Na wag pokazywało ze 3 i 4 pompowtrysk nie równo pracuje i daje za dużo dawkę paliwa . Tera pokazuje mi komputer ze spala 11 L ropy na 100km i czuć z rury dziwny smród tak jak by ropa nie spalał się . Nie wiem czy pompowtrydki padają czy co . Może ktoś mi cos doradzić co ma zrobić.
Witam podłączam się pod temat. Przy uruchamianiu po dluzszym postoju dymi niesamowicie na niebiesko jakby spalalo olej, którego nie ubywa.Także na początku pracuje nierówno lecz po krótkim czasie dymienie i nierówna praca silnika ustaje i jest elegancko. Świece żarowe wymienione. Turbina 2 tyg po regeneracji. Proszę o pomoc.
Jaki silnik ?
Podłączyłeś pod komputer ?
Podłączyłeś pod komputer ?
Sprzedam nową półkę nad radio
masz pompę paliwa w baku ?
No pewnie tak. Lecz gdyby coś z nią było to wgl by zapalil?
W AJM nie zawsze montowali pompy w baku. Z uszkodzoną pompą elektryczną zapali, jest przecież pompa vacum. Musisz zrobić logi pompowtryskiwaczy, żeby ocenić ich stan. Może są zużyte i niewłaściwie rozpylają paliwo podczas rozruchu. Druga sprawa, to pewnie głowica do naprawy, a dokładnie gniazda pompowtryskiwaczy. Ja naprawiałem głowicę i włożylem pompki po regeneracji i to pomogło na problemy z kulawym odpalaniem.