Gdzie to można kupić i za ile?jmw pisze:Muszę pochwalić Specola 0W40 w 1,9 TDI ASV, seria w Octavi I.
Jaki olej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Jaki olej?
Jaki olej?
Na aledrogo też sprzedają i taniej wychodzi niż z ich sklepu on-line
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Re: Jaki olej?
http://www.oilspa.pl/oilspa/kontakt" onclick="window.open(this.href);return false;lwlw pisze:Gdzie to można kupić i za ile?jmw pisze:Muszę pochwalić Specola 0W40 w 1,9 TDI ASV, seria w Octavi I.
http://lejolej.pl/pl/p/SPECOL-Gold-Synt ... W40-4l/137" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Jaki olej?
Ja do swojego 1.9TDi 130km zalewam pełen syntetyk 5w40- z tym że sama firma ma dla mnie drugorzędne znaczenie, bardziej chodzi o cenę. Czy będzie tyto Mobil czy Valvoline lub Motul- ważne aby zachować taką samą lepkość. U mnie licznikowo przebiegu 270k.
Jaki olej?
Tyle że na opakowaniu często pisze jedno a w środku jest co innego czyli podróba. Niektórzy potrafią otwierać butelkę bez naruszenia tego pierścionka który trzyma korek. Po za tym to Polska, tu janusze biznesu by wlali asfaltu zamiast oleju jak by mogli.Ja do swojego 1.9TDi 130km zalewam pełen syntetyk 5w40- z tym że sama firma ma dla mnie drugorzędne znaczenie, bardziej chodzi o cenę. Czy będzie tyto Mobil czy Valvoline lub Motul- ważne aby zachować taką samą lepkość. U mnie licznikowo przebiegu 270k.
Ja 1.9 SDI wlałem Liqui Moly 10w40, cena nie była mała ale bańka 5L+1L, czy oryginał czy nie to się nigdy nie dowiesz, każdy bedzię zapewniał że pincet % oryginał...
Od wymiany 2 tys. i coś tam trzeba delikatnie dolać ale to chyba znaczy że zdrowy silnik co ?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jaki olej?
Mój SDI od wymiany do wymiany (co 15 tys. km) trzymał poziom i nie widać było zużycia. Może na 15 tys. km ubywało max. 20% poziomu między max. a min. na bagnecie. A jeździł na 0W-40 i miał nalatane 300 tys. km (fakt, że oryginalne).milosz196 pisze:Od wymiany 2 tys. i coś tam trzeba delikatnie dolać ale to chyba znaczy że zdrowy silnik co ?
Jaki olej?
pełen syntetyk czyli najrzadszy tak? przy takim to już ładnie, ja się zastanowie nad mineralnym jak tak dalej mi będzie pobierałA jeździł na 0W-40
Jaki olej?
Przeszedłem z Castrola 15W-40 na Specol 5W-40. Silnik w mrozy odpala zupełnie inaczej.. Ubytków na razie nie ma. 700km przejechałem.
Kupowalem na zmienolej.pl z kompletem filtrów. Filtr paliwa dostałem od 1.6 beznyny. Napisałem maila tydzień temu. Jeszcze nie dostałem żadnej odpowiedzi. Ale z zakupów byłem zadowolony. Ciekawe jak będzie z tym zwrotem .
Kupowalem na zmienolej.pl z kompletem filtrów. Filtr paliwa dostałem od 1.6 beznyny. Napisałem maila tydzień temu. Jeszcze nie dostałem żadnej odpowiedzi. Ale z zakupów byłem zadowolony. Ciekawe jak będzie z tym zwrotem .
Jaki olej?
ponoć tworzy grubszy film olejowy czyli bardziej uszczelnia tym samym mniej ubywa ? czy źle myśle?A niby co da zalanie minerała?
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jaki olej?
Tak, najrzadszy i z tego co wiem (bo auta już nie mam ze 2 lata ale mam kontakt z nowym właścicielem), to ma już nalatane ponad 400 tys. km i dalej na 0W-40.milosz196 pisze:pełen syntetyk czyli najrzadszy tak? przy takim to już ładnie, ja się zastanowie nad mineralnym jak tak dalej mi będzie pobierał
Jaki olej?
przeczytałem kilka stron w tył i widzę że "wszyscy" idą w SpecOl, ja pierwsze dzisiaj o nim słyszę, jestem troche za murzynami, ktoś powie co to za marka? polska firma podobno.
A po za tym apeluje do administracji żeby na pierwszej stronie zrobili ankietę odnośnie kto jaki olej wybiera było by fajnie
A po za tym apeluje do administracji żeby na pierwszej stronie zrobili ankietę odnośnie kto jaki olej wybiera było by fajnie