AHF - Problemy z Pierwszym Odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jezeli podałes na logach grupe 000bs to tam widac że kąt wtrysku masz ok wiec po czym on tak stwierdzil to nie wiem
wymieniłem cały rozrząd...
dokonałem regulacji kąta wtrysku
dodatkowo wymieniłem świece żarowe, termostat, przepływomierz
i nadal to samo, auto odpala nadal źle..
wiec co to może być ?? pompa wtryskowa ??
dokonałem regulacji kąta wtrysku
dodatkowo wymieniłem świece żarowe, termostat, przepływomierz
i nadal to samo, auto odpala nadal źle..
wiec co to może być ?? pompa wtryskowa ??
tak mysle ze masz pompe wtryskowa walnieta i spływa z niej paliwo , potrzebna jest regeneracja u pompiarza
kolego jak masz dostępny inny rozrusznik to polecam spróbować z podmianą rozrusznika. Miałem taki sam problem z takim samym autem, dokładnie wypróbowane wszystko odnośnie układu wtryskowego, wszelkie konfiguracje vag itp. co nie dało efektu. Polecam zanim ktoś Cię naciągnie na wgranie nowych map lub regeneracje pompy za sporą ilość gotówki. Pozdro
mapy sie wgrywa w tych autach ale jak nie pali na cieplym , a rozrusznik warto sprawdzicskipper pisze:wgranie nowych map
Jedyne co można wymyślić to może coś z pompą ale nic pewnego ,pozostaje pytanie na ile jest wiarygodny przebieg tego auta bo jakoś dziwnie wszystkie mają 150-180 kkm ? W tym przypadku można mieć wątpliwości czy nie jest o wiele,wiele więcej ?
pomnóż wiek auta przez 35 tys jak masz auto z niemiec to wyjdzie ci przyblizony przebieg , a jak w polsce to przez 15 tys i zsumuj
-
- Nowicjusz
Gonathel mam ten sam model i ten sam problem. Doszedłeś może do przyczyny usterki?
Gonathel, wyleczyłeś autko? Bo mnie się niestety podobnie zaczyna dziać...
W moim rzęchu to samo. Jak dłużej postoi to jest kaszanka z odpaleniem. Nie ważne czy lato czy zima...
Witam, wiem że odkopuje stary temat ale też mam ten sam problem w moim Toledo. Może ktoś już go rozwiązał?
rozwiązanie jest proste ,trzeba poprawic mape sartowa na ciepłym i bedzie palił od strzala na ciepłymQKi pisze:Witam, wiem że odkopuje stary temat ale też mam ten sam problem w moim Toledo. Może ktoś już go rozwiązał?
Tak ale problem dotyczy odpalania na zimnym a tu z tego co wiem zwiekszenie dawki startowej nic nie da...
a masz kat wtrysku ok ,pokarz logi w dziale diagnostyka i załóż swój temat ,wtedy zobaczy sie co da sie zrobic ,bo jak piszesz ze masz taki sam problem to cięzko wyczuc jaki jak tu jest 5 stron