Czy wywalać katalizator?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy wywalać katalizator?
Mam Ibize 1.9 TDI 110KM po chipie i zastanawiam sie nad wywaleniem katalizatora, słyszałem że kat zabiera troche koni wiec chetnie sie go wytne jeśli to jest prawda. CZytalem rózne posty na ten temat i nie wiem co robić, czy ta sonda jest w katalizatorze w moim aucie czy nie? Czy będzie różnica w spalaniu? Jeżeli wytne kata to co tam wstawić? jakiej śrenicy rure i z jakiego materiału?Jeżeli ktos robił u siebie coś takiego i ma jakieś doswiadczenie i obserwacje z tym związane to czekam na pposty i z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony sob kwie 28, 2007 22:21 przez Tominator, łącznie zmieniany 1 raz.
jesli nie ma w dowodzie kata wbitego to go wywalaj, wstaw w jego miejsce kawal rury o srednice conajmniej takiej jak reszta wydechu, najlepsza bylaby kwasowka, ale sprawdzi sie tez kazda rura gruboscienna z czarnej stali. jedyna roznica po tym zabiegu to taka, ze auto minimalnie zrobi sie zywsze, to wszystko. nie bedzie glosniejsze czy jakos kopcic. co do spalania to moze bardzo delikatnie sie zmniejszyc. sondy twoj kat nie ma zalozonej, wiec nie ma sie czego bac. wszystko opisane z wlasnego doswiadczenia
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
tłumikarz bedzie wiedział. kata najczesciej zostawia sie w rozliczeniu za profi robotę uczciwego tłumikarzagdzie taką rurę kwasówke można kupić?
u cowboya wystarczyło małe rozcięcie podłużne i dało się wygrzebać drutem-one-, jak wytłukłeś?? nie rozcinałeś go?
Tominator, kiedy TY zaczniesz doradzać na forum zamiast tylko pytać?
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Narazie mam za mało doświadczenia żeby doradzać, a jak mam pisać bezsensowanie to lepiej dać sobie spokój. Z drugiej strony mógłbym wrzucić fotoporade o wygłuszenia drzwi i montażu audio oraz tarcz Indiglo ale to chyba już ktoś zrobiłTominator, kiedy TY zaczniesz doradzać na forum zamiast tylko pytać?
o to to właśnie - wreszcie dobrze kombinujeszZ drugiej strony mógłbym wrzucić fotoporade o wygłuszenia drzwi i montażu audio oraz tarcz Indiglo ale to chyba już ktoś zrobił
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.