dosc glosna praca silnika na biegu jalowym???

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

maciek_k
Nowicjusz
Nowicjusz

dosc glosna praca silnika na biegu jalowym???

Post autor: maciek_k » pn maja 07, 2007 18:00

Witam. jestem posiadaczem mk3 1.9 D z 92 r silnik 1Y ostatnio zaobserwowalem ze moj goferek zaczol glosniej chodzic...... wydaje mi sie ze to wina napinacz paska alternatora- poniewaz strasznie nim telepie ze tak powiem ale nie na boki tylko przod/tyl wzdloz osi pojazdu. teraz nie wiem jak sprawdzic czy to wina tej samej rolki czy moze ktores z kol (od pompy czy alternatora) bije i wprowadza ten napinacz w takie rotacje..... jak to sprawdzic

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » pn maja 07, 2007 18:56

maciek_k, masz klimę?

[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 19:01 ]
jeśli nie to u ciebie pasek napina się tak :dol:

[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 19:01 ]
i rolki napinającej tam nie ma

[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 19:02 ]
maciek_k pisze:Witam. jestem posiadaczem mk3 1.9 D z 92 r silnik 1Y ostatnio zaobserwowalem ze moj goferek zaczol glosniej chodzic...... wydaje mi sie ze to wina napinacz paska alternatora- poniewaz strasznie nim telepie ze tak powiem ale nie na boki tylko przod/tyl wzdloz osi pojazdu. teraz nie wiem jak sprawdzic czy to wina tej samej rolki czy moze ktores z kol (od pompy czy alternatora) bije i wprowadza ten napinacz w takie rotacje..... jak to sprawdzic
napinacz tak pracuje,góra dół
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

maciek_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maciek_k » pn maja 07, 2007 19:13

nie klimy nie mam ale tam jest taka rolka ktora napina pasek alternatora ona jest na takim sworzniu i zamocowana jest w tej calej lapie ktora mocuje alternator do silnika kiedys mialem tam peknieta ta lape i caly zworzen latal na boki a w zwiazku z tym ta rolka tez i zerwalo mi pasek od alternatora i pasek od wspomy wiec wymienilem paski i ta lape razem z ta rolka i tym sworzniem ale teraz ta rolka strasznie glosno chodzi i telepie nia przod tyl ponad norme

ps mam inaczej zamocowany alternator niz na zdjeciu ktore wrzuciles

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » pn maja 07, 2007 19:17

maciek_k, generalnie rolka pracuje na wolnych tak góra dól jak pisałem,a rolke jaki czas temu wymieniałeś?

[ Dodano: Pon Maj 07, 2007 19:19 ]
maciek_k pisze:ps mam inaczej zamocowany alternator niz na zdjeciu ktore wrzuciles
wiem wiem bo taka opcja też była ty masz takową?
jeśli jestes pewny że to ona(napinacz) to ja wymien tu masz oznaczenie 028145278E
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

maciek_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: maciek_k » pn maja 07, 2007 22:11

Obrazek

to zdjecie napinacza w skodzie ale w vw jest podobnie i ja mam takie wlasnie rozwiazanie w moim goferku

nie jestem pewien czy to rolka napinacza ..... wlasnie to jest problem..... bo co jeszcez moze byc ze tak glosno chodzi na wolnych obrotach.....

znalazlem przed chwila linka z takim napinaczem
http://moto.allegro.pl/item175259026_na ... _audi.html
i ja mam takie rozwiazanie

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » pn maja 07, 2007 23:15

maciek_k, to może być nie rolka a napinacz ja mam taki http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=88520

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”