Problem z odpaleniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpaleniem
Witam.
Niedawno kupilem Golfa 4 TDI ASV. Z poczatku wszystko bylo ok palil na dotyk. Jednak po wymianie rozrządu mam problem z odpaleniem go po 10 godzinnym postoju. Musze go kręcić tak z 5 sekund zanim zaskoczy, przy tym leci pelno bialego prawie dymu. Przy cieplym silniku tzn nawet jak popracuje 10 sekund odpala na dotyk. Kąt wtrysku był sprawdzony i jest OK. Pojechałem do mechanika i wymienił świece (podobno były do wymiany) powiedział że powinno być dobrze. Dzisiaj rano znowu to samo.
Z góry dziękuję za pomoc
Niedawno kupilem Golfa 4 TDI ASV. Z poczatku wszystko bylo ok palil na dotyk. Jednak po wymianie rozrządu mam problem z odpaleniem go po 10 godzinnym postoju. Musze go kręcić tak z 5 sekund zanim zaskoczy, przy tym leci pelno bialego prawie dymu. Przy cieplym silniku tzn nawet jak popracuje 10 sekund odpala na dotyk. Kąt wtrysku był sprawdzony i jest OK. Pojechałem do mechanika i wymienił świece (podobno były do wymiany) powiedział że powinno być dobrze. Dzisiaj rano znowu to samo.
Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2007 10:32 przez VDOSET, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak słyszę o wymianie świec w czerwcu gdzie temperatura dochodzi do 30C to najchętniej bym mechanika wykastrował
te silniki bez świec palą nawet w -10C
a powiedz czy rozrządu czasem na farbę nie ustawiał??
umówiłem sie raz z kolega z forum bo chciał żeby mu posprawdzać auto i to samo wymienili mu świece bo nie grzały - a ja patrze że bezpiecznik przepalony jednym słowem opad cycków (dodam że też serwisował w krakowie)
niech Ci ten mechanik odda stare świece i pieniadze a nowe niech se weźmie.
jak nie uzna Ci reklamacji i dalej będziesz miał problemy z paleniem to daj znać
te silniki bez świec palą nawet w -10C
a powiedz czy rozrządu czasem na farbę nie ustawiał??
umówiłem sie raz z kolega z forum bo chciał żeby mu posprawdzać auto i to samo wymienili mu świece bo nie grzały - a ja patrze że bezpiecznik przepalony jednym słowem opad cycków (dodam że też serwisował w krakowie)
niech Ci ten mechanik odda stare świece i pieniadze a nowe niech se weźmie.
jak nie uzna Ci reklamacji i dalej będziesz miał problemy z paleniem to daj znać
Właśnie do niego dzwoniłem i znowu jestem umówiony na wizytę. W poniedziałek mam go odstawić - (znowu muszę się urwać z pracy). Co do ustawienia - to nie wiem jak to zrobił - mówił że sprawdzał VAGiem i żadnych błędów nie ma - nie wiem czy mu wierzyć. Co do świec to podobno dwie nie grzały (prawdy się nie dowiem), więc je wymienili i dalej kiszka.
We wtorek sie okaze czy jest dobrze wiec wtedy dam znac.
Dzieki
We wtorek sie okaze czy jest dobrze wiec wtedy dam znac.
Dzieki