Szarpie na wysokich obrotach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpie na wysokich obrotach
Witam mam na imię Sandra mam 24 lata .Kupiłam sobie nie dawno golfa 3 1.9 TDI i mam z nim problemy.Mój problem polega na tym ,że auto mi szarpie dopiero na wysokich obrotach lub rozgrzanym silniku przestaje.Tak dokładnie to sie nie znam na autach choć przeczytałam sporo książek serwisowych ale to za mała wiedza jednak jest.Wymieniłam filtry miałam tez fałszywe powietrze już ten problem zlikwidowałam auto teraz szarpie mniej ale nadal to nie jest jazda nim po drugie wcale nie jest ekonomiczny przez to szarpanie .Co może być tego przyczyną?pomóżcie !!!!!!!!!SANDRA
Ostatnio zmieniony ndz sty 06, 2008 18:55 przez sandra, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane
- Auto: Leon 1M 1.4 16V
- Silnik: AXP
Nastawnik sprawdzisz tak: odepnij kostkę od impulsatora która idzie do skrzyni biegów (licznik nie będzie pokazywał) jak nie będzie szarpał podczas jazdy to wina nastawnika, jeśli będzie to nastawnik odpada.
Wtrysk sterujący następująco: niech ktoś wciśnie pedał gazu tak do 3 tyś obr a ty pukaj kluczem we wtrysk sterujący (ten z kabelkiem) jak się zacznie jąkać to wtrysk siedzi.
Jeśli nic z tych rzeczy nie pomoże to będziemy myśleć dalej. Może dawka paliwa niska, albo wtryski się kończą. Nie dymi przy przyspieszaniu?
Wtrysk sterujący następująco: niech ktoś wciśnie pedał gazu tak do 3 tyś obr a ty pukaj kluczem we wtrysk sterujący (ten z kabelkiem) jak się zacznie jąkać to wtrysk siedzi.
Jeśli nic z tych rzeczy nie pomoże to będziemy myśleć dalej. Może dawka paliwa niska, albo wtryski się kończą. Nie dymi przy przyspieszaniu?
Myślcie ludzie to nie boli!!!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
damcio151 pisze:takie sprawdzenie tylko w teorii jest dobre .... sam pukałem i przerywał a okazało się że wtrysk sprawnyajni pisze:Wtrysk sterujący następująco: niech ktoś wciśnie pedał gazu tak do 3 tyś obr a ty pukaj kluczem we wtrysk sterujący (ten z kabelkiem) jak się zacznie jąkać to wtrysk siedzi.
dlatego posługujemy sie miernikiem
a u koleżanki wszystko wskazuje na nastawnik, wysokość dawki i kąt wtrysku
pozdrawiam nową użytkowniczkę forum
Ostatnio zmieniony śr gru 19, 2007 11:19 przez mirass, łącznie zmieniany 1 raz.
www.vagtune.pl tel. 502730289
dziękuje wam za pomoc wszystkim teraz jak to naprawić mam?sporo kosztuje naprawa a samemu to nie jest takie proste i sie tego boje podjąć a skąd tam te opiłki metalu sie dostały?bo to je tzreba wyczyścić czy jest jakiś sposób na naprawę tego? są ludki na allegro robia to za kase nie dużą ale tez sie boje im to wysłać co radzicie?
[ Dodano: 06 Sty 2008 17:38 ]
nie wiem kto ale ktoś dał mi prepozycie podpięcia sie pod VAGa proszę o kontakt podaje gg
7793683
[ Dodano: 06 Sty 2008 17:38 ]
nie wiem kto ale ktoś dał mi prepozycie podpięcia sie pod VAGa proszę o kontakt podaje gg
7793683
sandra pisze:wiem że to trochę dziwne że kobieta czyta książki serwisowe ale swojego czasu spędzałam wiele czasu z kolegami z samochodówki i w garażu też a jak mam to sprawdzić? wybrac sie do mechanika a podłączenie pod komputer w tym przypadku coś da?
Może to i dziwne jest ale mi to się bardzo podoba.
A to dla CIEBIE
Ostatnio zmieniony wt sty 08, 2008 21:55 przez arwam, łącznie zmieniany 1 raz.