Czy to normalne spalanie w TDI PD 101PS?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slodki01
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czy to normalne spalanie w TDI PD 101PS?
Ma jesczce jedno pytanie odnosnie spalania.w moim golfie 4 ma komputer pokladowy .i on pokazuje srenio powyzej 7 litrow na 100km spalania.czy to normalne t tym silniku ?1.9 TDI PD 101PS.czy raczej nienalezy wierzyc komputrowi poladowemu bo zawyza s[alanie.ja to jest u was ?
U mnie w 115 pd na trasie jak jechałem 100 na 6 biegu to spalanie pokazywał 4,7. a średnie wyszło 5,4.
Pozdro.
Pozdro.
viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;
- maryjan
- Gadatliwa bestia
Miasto np. Kraków, Warszawa czy Olsztyn od 7-9,5 l/100 (włączona klima i non stop biegi 1,2 max 3 i stop).
Poza miastem w trasie od 4,5 - 6,7 zależy od stylu jazdy i warunków na drodze.
Nie napisałeś gdzie dokładnie poruszasz się swoim bolidem więc wnioskuję, że jest to dojazd do i z pracy. W takim wypadku spalanie na poziomie przez Ciebie podawanym jest jak najbardziej oczywiste.
Poza miastem w trasie od 4,5 - 6,7 zależy od stylu jazdy i warunków na drodze.
Nie napisałeś gdzie dokładnie poruszasz się swoim bolidem więc wnioskuję, że jest to dojazd do i z pracy. W takim wypadku spalanie na poziomie przez Ciebie podawanym jest jak najbardziej oczywiste.
Dziki
8 litrów tylko w cyklu miejskim AXR variant, trasa odpowiednio do 2 litrów mniej a komputer średnio pokazuje 9 litrów
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 14:29 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- slodki01
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jezdze codziennie krotkie odcinki.do pracy mam niedaleko jakies 2 km.ale w ciagu dnia to tak kilka razy pokonuje ten odcinek.silnik nawet sie niezdazy rozgrzac porzadnie.Zaraz po zakupie wyliczylem o oparciu o przejechane kilometry i zatakowana iklosc paliwa ze spala spala 6,3 l/100km.ale kiomp pokazywal ponad 7l.jak jedze do karakowea czasami(50km od domu)to pokazuje nievcale 6 l.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
po zresetowaniu komputera, jak jechałem trasę 40km to na miejscu pokazało mi średnią 10.3l/100km, deptałem nawet mocno.
teraz robie test mieszany, czyli trochę w korku, trochę w trasie, trochę w mieście, trochę but w podłodze czyli testy przyspieszenia, i po 900km średnią mam 7.9 na komputerze
ale jak jade w trasie i dam tą w czasie rzeczywistym to przy 110km/h na 6 biegu pokazuje poniżej 3l, około 2.8, lecz wystarczy że wcisnę pedał kilka cm dalej i mam 7.5, kolejne kilka i mam 13l/100 więc spalanie zależy od dynamiki jazdy
teraz robie test mieszany, czyli trochę w korku, trochę w trasie, trochę w mieście, trochę but w podłodze czyli testy przyspieszenia, i po 900km średnią mam 7.9 na komputerze
ale jak jade w trasie i dam tą w czasie rzeczywistym to przy 110km/h na 6 biegu pokazuje poniżej 3l, około 2.8, lecz wystarczy że wcisnę pedał kilka cm dalej i mam 7.5, kolejne kilka i mam 13l/100 więc spalanie zależy od dynamiki jazdy
Ostatnio zmieniony wt kwie 01, 2008 15:23 przez DonKichot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz